Порошенко та Тимошенко зрівняли свої шанси на вихід в другий тур та перемогу — опитування

Поділитися
Порошенко та Тимошенко зрівняли свої шанси на вихід в другий тур та перемогу — опитування
Однак лідер рейтингів залишається незмінним.

Якби президентські вибори в Україні відбулись найближчої неділі, то серед громадян, які вже визначились із своїм вибором, найбільший відсоток голосів отримав би ноумен Володимир Зеленський, за якого готові проголосувати 19% громадян. Водночас приблизно рівні шанси вийти до другого туру виборів мають чинний президент Петро Порошенко, з 16,8% підтримки, та лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко з 13,8%. При цьому 10,2% заявили, що не підуть на вибори, а 16,3% ще не знають, за кого будуть голосувати. Такі дані соціологічного опитування оприлюднив "Центр Разумкова".

Водночас за лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка мають намір проголосувати 5,9% усіх респондентів і 7,3% тих, хто прийде на вибори, за кандидата "Опозиційна платформа – За життя" Юрія Бойка − 6,3% і 7,1%, відповідно, за голову "Радикальної партії" Олега Ляшка – 4,3% і 4,8%, відповідно. Кожен з інших кандидатів набирає менше 3%.

У регіонах за Володимира Зеленського планують від 13% опитаних на Заході до 22% на Півдні, рівень підтримки Юлії Тимошенко – від 8% на Сході країни до 15% − у Центрі. За Петра Порошенка частіше готові віддати свої голоси жителі Заходу – 17% і Центру –16%, країни порівняно з Півднем (6%) і Сходом (8%), тоді як Юрій Бойко може розраховувати на підтримку жителів Сходу –13% і Півдня –10%.

У другому турі виборів Володимир Зеленський перемагає як Петра Порошенка (відповідно 32,2% і 19,1% серед усіх респондентів ), так і Юлію Тимошенко (28,7% усіх опитаних готові проголосувати за Зеленського, 18,6% − за Тимошенко).

У випадку ж виходу до другого туру Юлії Тимошенко та Петра Порошенка обоє мають рівні шанси на перемогу – різниця відсотків, які отримує кожен з цих кандидатів, не значуща, та може коливатись відповідно до статистичної похибки - 22,4% і 20,0%.

Загальнонаціональне дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 7 по 14 лютого 2019 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2016 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі