Порошенко подав заяву в ГБР на свідомо неправдиві дії Портнова

Поділитися
Порошенко подав заяву в ГБР на свідомо неправдиві дії Портнова Порошенко вийшов на стежку війни з Портновим © president.gov.ua
П'ятий президент України здійснив першу публічну дію проти Портнова.

П'ятий президент України відреагував на низку заяв колишнього соратника Януковича, який зробив п'ять заяв у Державне бюро розслідувань щодо Петра Порошенка.

Він подав заяву про злочин в Державне бюро розслідувань, звинувативши колишнього заступника глави Адміністрації Президента Віктора Януковича Андрія Портнова у завідомо неправдивих повідомленнях, які той зробив на адресу Порошенка в п'яти своїх поданнях у ГБР. Про це повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань, передає УНН.

"Заява Порошенка надійшла, на етапі реєстрації зараз знаходиться, ніяких дій по ній ще не зроблено", - відзначили в прес-службі.

При цьому у відомстві уточнили, що поки ця заява ще не в роботі, і процес її розгляду в ГБР триватиме, принаймні, до завтрашнього дня.

Нагадаємо, в ДБР розпочато вже п'ять кримінальних проваджень щодо п'ятого президента України Петра Порошенка за заявами колишнього заступника глави Адміністрації Президента Андрія Портнова.

Як повідомлялося, ДБР відкрило справу, яке стосується можливої державної зради і дій, спрямованих на захоплення державної влади, з боку Порошенка та іншого керівництва України в кінці 2018 року, коли РФ захопила українські кораблі разом з екіпажами.

В опублікованому тексті судового заяви йдеться про можливих протиправних і сплановані дії Петра Порошенка та інших осіб щодо переходу групою кораблів ВМС України через Чорне море і Керченська протока, в результаті якого були захоплені і обстріляні 24 українських моряка.

Раніше екс-заступник глави АП часів Януковича Портнов заявив, що кримінальному переслідуванню можуть піддатися голови парламентських фракцій "Блоку Петра Порошенко" і "Народного фронту" Артур Герасимов та Максим Бурбак, голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський, колишній заступник глави АП Олексій Філатов, який курирував судову реформу, а також інші посадові особи.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі