Порошенко заплатив за гвинтівки для спецпризначенців грошима "Рошен"

Поділитися
Порошенко заплатив за гвинтівки для спецпризначенців грошима "Рошен" В АП розповіли, як Порошенко купує зброю для ЗСУ © Facebook Юрій Бірюков
Для передачі зброї уклали тристоронню угоду.

Корпорація "Рошен" профінансувала виробництво 100 снайперських гвинтівок, які в серпні президент Петро Порошенко передав третьому полку Сил спецоперацій ЗСУ.

"Петро Порошенко і компанії, бенефіціарним власником яких він є… передали українській армії снайперські гвинтівки та інше озброєння", - йдеться у відповіді Адміністрації президента на запит "Української правди".

Зокрема для передачі зброї було укладено тристоронню угоду між виробником, благодійником та отримувачем цієї зброї, яким є Міністерство оборони. При цьому корпорація "Рошен" сплатила всі податки з витрачених коштів.

У серпні 2017 року у Кропивницькому Порошенко відвідав третій полк Сил спецоперацій ЗСУ. Тоді радник президента Юрій Бірюков повідомив, що глава держави в ролі таємного мецената передав спецпризначенцям 100 снайперських комплексів.

Пізніше у ЗМІ з'явилась інформація, що загалом Порошенко витратив 500 мільйонів гривень особистих коштів на допомогу ЗСУ. Нардеп БПП Володимир Ар'єв тоді пояснив, що гроші "від президента" на ЗСУ йдуть чи-то від компанії, чи-то від фонду Порошенка.

Фонд Порошенка у свою чергу прозвітував про витрати на суму 700 млн грн протягом 2014-2016 років. От тільки звідки ці гроші беруться у фонді – ані слова.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі