Порошенко запропонував депутатам відмінити недоторканність "зараз або ніколи"

Поділитися
Порошенко запропонував депутатам відмінити недоторканність "зараз або ніколи"
Таким чином норма зможе запрацювати з наступним скликанням парламенту.

Президент України Петро Порошенко закликав Верховну Раду в найкоротші терміни проголосувати за скасування депутатської недоторканності. Про це глава держави заявив під час щорічного послання до парламенту про внутрішнє і зовнішнє становище України у четвер, 20 вересня.

"Упевнений, що в партійні програми вже вкотре вписати обіцянку скасувати депутатську недоторканність. Наполягаю на невідкладному голосуванні відповідних змін до Конституції", - сказав він в четвер вранці з трибуни Верховної Ради.

Він зазначив, що "максимально спростив завдання", запропонувавши ввести цю норму з наступного скликання парламенту і Конституційний суд дав на це добро.

"Настав момент істини. Будемо чесними з народом. Голосуйте. А якщо ні, то тоді більше не обіцяйте цього ніколи", - заявив Порошенко.

Раніше Конституційний суд України визнав конституційним президентський законопроект (№7203) про внесення змін до статті 80 Основного закону (щодо скасування недоторканності народних депутатів), яким передбачається введення цієї норми з початку 2020 року.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі