Порошенко призначений міністром економіки

Поділитися
Призначення Порошенка міністром економічного розвитку і торгівлі відбулося через місяць після офіційного внесення його кандидатури на цю посаду.

Президент України Віктор Янукович призначив Петра Порошенка міністром економічного розвитку і торгівлі.

Відповідний указ оприлюднено 23 березня на офіційному сайті голови держави.

Як повідомив сам Порошенко у своєму Facebook, останні тижні були для нього дуже непростими.

«Рішення, яке я мав прийняти, ймовірно, приймаються кілька разів у житті і даються нелегко. Приємною несподіванкою стала така кількість небайдужих до мене людей як серед друзів з Фейсбук, так і серед журналістів, експертів і політиків», - написав він.

"Поставивши на одну чашу терезів особисті політичні амбіції, а на іншу - ситуацію в економіці...... Рішення я прийняв", - зазначив Порошенко.

Порошенко на посаді міністра економіки зосередиться на трьох основних напрямках

За його словами, в інтересах країни, а не окремих політичних партій, реалізовувати зрозумілу професійну антикризову політику щодо мінімізації економічних загроз.

Порошенко нагадав, що перед тим як прийняти пропозицію президента він виклав йому свої пропозиції, які він оприлюднив і для громадськості.

Серед них: "Європейські цінності та стандарти повинні стати головними якостями економічної політики України. Демократичні пріоритети розвитку повинні бути головними у державній політиці. Прозорість економічної політики. Прозора, спрощена і зрозуміла система державних закупівель. Відкрита публікація статистичних показників економічного розвитку".

Також серед пріоритетів Порошенка свобода підприємницької діяльності, підтримка національного виробника, захист бізнесу від силового тиску, спрощення системи реєстрації прав власності, відкритий доступ до ОКПО тощо.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров запропонував кандидатуру Порошенка на посаду міністра економіки ще 23 лютого.

Президент Віктор Янукович пояснив затримку з офіційним призначенням Порошенка тим, що хоче почути від нього більш конкретні пропозиції щодо виведення країни з кризи. Янукович зазначав також, що рішення щодо Порошенка буде прийнято після того, як той повернеться в Україну.

Протягом місяця з дня внесення подання на призначення, Янукович і Порошенко зустрічалися мінімум два рази і обговорювали питання роботи міністерства. Основою для перемовин став вищевказаний план Порошенка з зазначенням спочатку 14, а потім 12 завдань, які Порошенко має намір вирішити на посту міністра. !zn

Читайте також:

Порошенко може бути призначений міністром економіки 23 березня


Янукович перед призначенням міністрів узяв тайм-аут

Офіційно: Азаров вніс кандидатуру Порошенка на посаду міністра економіки


У БЮТ стверджують, що Порошенко відмовився очолити Мінекономіки

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі