Посол України в США повідомив про діалог з Пентагоном

Поділитися
Посол України в США повідомив про діалог з Пентагоном Єльченко висловився і з приводу співпраці з партнерами по НАТО в Чорному морі © Голос Америки (русская служба)
Володимир Єльченко назвав допомогу Сполучених Штатів у переозброєнні флоту пріоритетом в 2020 році.

Посол України в США Володимир Єльченко розповів про плани співпраці Міністерства оборони України і Пентагону, а також назвав допомогу Сполучених Штатів у переозброєнні флоту головною темою співпраці у військовій сфері між країнами, передає "Голос Америки".

"Ми знаємо про те, що три кораблі вже готують до передачі Україні, але на це потрібен час. Міністерство оборони України повідомляє, що нам потрібно мінімум 30 таких. Ми вже третій рік говоримо про п'ять катерів. Також ведемо діалог з Пентагоном по іншому типу озброєння, саме для морських сил", – сказав Єльченко.

Також Єльченко висловився з приводу співпраці з партнерами по НАТО в Чорному морі.

"В Азовському і Чорному морях Росія здійснює неконтрольований видобуток газу, перекриває частинами акваторію для проведення військових навчань, заважає нормальному судноплавству, шкодить торгівлі і туризму. Може, ще пару місяців і взагалі побачимо російський флот біля берегів Болгарії, Румунії. НАТО має сісти і замислитися, чи достатньо, щоб один корабель, німецький або голландський, в рік зайшов і вийшов", продовжив посол.

Раніше повідомлялося, що Україна отримає від Сполучених Штатів Америки у 2020 році $ 250 млн доларів оборонної допомоги і $ 448 млн фінансово-економічної допомоги.

У грудні Міністерство оборони України уклало контракт на поставку другий партії американських ПТРК Javelin. У 2018 році США продали Україні 37 протитанкових комплексів і більше 200 ракет до них.

З 2014 року США поставили в Україну близько 400 одиниць озброєнь і військової техніки і 9,5 тисяч одиниць інших приладів і техніки в рамках військової допомоги.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі