Посол ЄС в Україні прокоментував заяву Гончарука про відставку

Поділитися
Посол ЄС в Україні прокоментував заяву Гончарука про відставку © EEFund_Ukraine / Twitter
Співпраця з урядом України триватиме й надалі, каже посол Матті Маасікас.

Євросоюз налаштований продовжувати співпрацю з українським урядом незалежно від того, чи відбудеться відставка чинного складу міністрів, заявив посол ЄС в Україні Матті Маасікас у коментарі виданню hromadske.

"Ми маємо - і я особисто маю - дуже гарні робочі відносини з урядом, і з окремими міністрами. І в якому б напрямку не розвивалися політичні події, співпраця з урядом України триватиме й надалі", - каже Маасікас.

За словами дипломата, новини про прохання глави Кабміну Олексія Гончарука щодо відставки не вплинуть на відносини Євросоюзу та уряду. Також Маасікас каже, що внутрішня політика - є саме внутрішньою політикою й у демократичній державі це має велике значення.

Пресслужба Офісу президента повідомила про те, що Володимир Зеленський отримав подане прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком прохання про відставку і глава держави його розгляне. Зазначимо, що прем'єр повинен заявляти про відставку Верховній Раді, а не президентові, й парламент розглядає це питання.

Як повідомили джерела DT.UA в Офісі глави держави, комбінація з подачею заяви Гончаруком "не за адресою" покликана погасити хвилю зі скандалом, пов'язаним із записом наради з керівництвом НБУ та економічного блоку Кабінету міністрів. На початку наступного тижня президент заявить, що Гончарук продовжить працювати.

Раніше в Мережі поширили аудіозаписи з наради, на якій обговорюють підготовку доповіді з економічної політики президенту, а також курс гривні. Олексій Гончарук говорить про "примітивні" уявлення президента в економіці, а себе називає "профаном в економіці". Як стверджується, запис було зроблено 16 грудня, і в нараді брали участь, окрім Гончарука, заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова, міністерка фінансів Оксана Маркарова та інші.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі