Європа ніколи не поступиться демократичними принципами у відносинах з Україною

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Європейський Союз ніколи не поступиться демократичними цінностями і не піде на партнерство з Україною, поки в країні переслідуватимуть опозицію.

Про це в інтерв'ю ZN.UA сказав Говард Дін, колишній кандидат від демократів у президенти США і нинішній член ради директорів Національного демократичного інституту.

"Ви повинні розуміти: Європа хоче партнерства з Україною. Але вона ніколи не піде на це партнерство, поступаючись своїми демократичними принципами та стандартами. Тому якщо ситуацію із засудженням Тимошенко не буде виправлено, я сумніваюся, що всі 27 країн Європейського Союзу ратифікують угоду про асоціацію", - сказав він.

При цьому Г. Дін вважає низькими шанси на те, що угоду про асоціацію між Україною і ЄС буде підписано в грудні і парафовано усіма членами Євросоюзу, якщо Тимошенко і надалі знаходитиметься у в'язниці.

"Думаю, що шанси невеликі. Але навіть якщо Євросоюз і підпише з Україною угоду про асоціацію, то доти, доки у вашій країні залишаються політичні в’язні, неможливо буде вести мову про лібералізацію візового режиму. При цьому обов’язково матиме місце зниження рівня західноєвропейсь­ких інвестицій в українську економіку", - відзначив він.

Детальніше читайте в інтерв'ю Володимира Кравченка з Говардом Діном у свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі