Позачергові вибори в столиці можуть відбутися 8 грудня — законопроект

Поділитися
Позачергові вибори в столиці можуть відбутися 8 грудня — законопроект Також депутати пропонують ліквідувати районні держадміністрації
На сайті ВР з'явився законопроект про проведення позачергових виборів у столиці.

На сайті Верховної Ради з'явився текст законопроекту "Про внесення змін до Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ", який передбачає позачергові вибори мера Києва та міської ради 8 грудня 2019.

Документ також передбачає розмежування посад столичного мера і голови Київської міської державної адміністрації.

"Посада голови Київської міської державної адміністрації є не сумісною з будь-якою іншою посадою", - йдеться в законопроекті.

Також депутати пропонують ліквідувати районні держадміністрації.

"Кабінету Міністрів України протягом шести місяців після набрання чинності Закону здійснити ліквідацію районних у місті Києві державних адміністрацій та реорганізацію Київської міської державної адміністрації", - наголошується в документі.

Серед ініціаторів законопроекту - 36 представників партії "Слуга народу", двоє - з ОПЗЖ, один позафракційний.

Нагадаємо, Кабмін звільнив з посади голови КМДА Віталія Кличка. Однак президент Володимир Зеленський не поспішає підписувати указ. Глава Офісу прзеидента Андрій Богдан пояснив це тим, що "за Кличком спостерігають".

У президента Володимира Зеленського хочуть призначити новим головою Київської міської держадміністрації колишнього гендиректора телеканалу "1+1" Олександра Ткаченка.

Детальніше про правові колізії навколо посади мера і глави КМДА читайте у статті Олександра Сергієнка "Столиця дежавю" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі