Представник української влади в ЄСПЛ: Тимошенко буде складно довести свою правоту

Поділитися
Якщо ЄСПЛ прийме сторону екс-прем'єра Юлії Тимошенко, автоматично звільнити колишню главу уряду Україна не зможе.

Представникам Юлії Тимошенко буде складно довести Європейському суду з прав людини, що екс-прем'єра взяли під варту в серпні 2011 року з політичних мотивів і кілька місяців утримували в слідчому ізоляторі в неналежних умовах, вважає уповноважений українського уряду у справах ЄСПЛ Назар Кульчицький. Про це він заявив в інтерв'ю 5 каналу.

«Якщо говорити об'єктивно, то у жодній справі, коли людина утримувалася в таких умовах, в яких перебувала заявник (Тимошенко-ред), Європейський суд не угледів порушення статті Європейської конвенції (про права людини 1950 року-ред), яка стосується умов утримання», - сказав Кульчицький.

Він додав, що якщо ЄСПЛ все ж прийме сторону Тимошенко, автоматично звільнити колишню главу уряду Київ не зможе.

«Український суд повинен переглянути своє рішення з урахуванням висновків Європейського суду. У будь-якому випадку, без рішення національного суду цього зробити (звільнити Тимошенко-ред) неможливо», - пояснив уповноважений українського уряду.

Нагадаємо, ЄСПЛ 28 серпня, приступив до розгляду скарги Тимошенко, яка звинувачує Україну за чотирма статтями Європейської конвенції прав людини та основних свобод.

У заяві Тимошенко в ЄСПЛ згадуються порушення декількох базових статей Європейської конвенції з прав людини. Зокрема, це стаття 3, яка говорить про тортури щодо неї. Також йдеться про статтю 5 (незаконний арешт) і про статтю 6, яка забезпечує право всіх громадян на справедливий суд.

У заяві також згадується про порушення статті 18 Європейської конвенції, яка говорить, що всі обмеження застосовуються тільки з тими цілями, з якими вони встановлені. Зверненням до цієї статті захист екс-прем'єра намагається довести те, що переслідування Тимошенко в Україні носить виключно політичний характер.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році.


Читайте також:

Тюремне відомство заявило, що Тимошенко погрожувала «наставити собі синці та показати їх пресі»

Тимошенко відмовилася від медпроцедур через різке погіршення стану здоров'я

Власенко «анонсував» ще один відеоролик від влади про Тимошенко: екс-прем'єр займається фізкультурою

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі