Президент Туреччини привітав Україну з Днем Незалежності

Поділитися
Президент Туреччини привітав Україну з Днем Незалежності Ердоган побажав українцям добробуту та благополуччя © Сайт президента України
Туреччина й надалі підтримувати незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган направив президенту України Петру Порошенку привітання з 27-ю річницею незалежності, яка відзначатиметься 24 серпня. У ньому турецький лідер запевнив свого українського колегу в підтримці територіальної цілісності, незалежності та суверенітету нашої країни.

"Наші відносини зі стратегічним партнером Україною зміцнюються в кожній галузі, а давня дружба між нашими народами поглиблюється з кожним днем. Нам дуже приємно спостерігати за взаємною волею, яку ми виявляємо для виведення нашої співпраці на ще більш високий щабель. Туреччина продовжуватиме підтримувати незалежність, територіальну цілісність та суверенітет України", - йдеться у привітанні.

Ердоган також запросив Порошенка відвідати Туреччину, щоб провести восени наступне засідання Стратегічної ради високого рівня, а українському народу побажав добробуту та благополуччя.

Раніше адміністрація президента Порошенка повідомила про те, що отримала вітальні телеграми від Папи Римського Франциска та лідерів низки європейських держав у зв'язку з 27-ю річницею проголошення Незалежності України. Свої привітання президенту України також направив президент США Дональд Трамп.

Нагадаємо, 11 квітня президент України Петро Порошенко підписав указ "Про відзначення 27-ї річниці незалежності". 24 серпня в Києві, на Хрещатику та Майдані Незалежност, відбудеться військовий парад. Безпосереднє керівництво підготовкою та проведенням заходу покладено на міністра оборони Степана Полторака.

У параді візьмуть участь понад чотири тисячі українських військовослужбовців, будуть продемонстровані нові зразки військової техніки. Також очікується участь у параді 300 військових із 18 країн світу.

Верховна Рада України ухвалила постанову "Про день незалежності України" 20 лютого 1992 року. Документом постановлено вважати 24 серпня Днем незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі