Президент Європарламенту: Україна залишається стратегічним партнером для ЄС

Поділитися
© European Union 2012 EP /Pietro Naj-Oleari
Президент Європарламенту називає відносини з Україною дуже важливими для ЄС.

Президент Європарламенту Мартін Шульц називає відносини з Україною дуже важливими. За його словами, Україна - це справді стратегічний партнер для ЄС.

Про це Шульц сказав під час зустрічі з делегацією Національної спілки журналістів України (НСЖУ) на чолі з секретарем НСЖУ Олегом Наливайком.

«Глибока та всестороння торговельна угода між ЄС та Україною в рамках угоди про асоціацію є для нас дуже важливим пунктом, як з економічної точки зору, так і зі стратегічної точки зору, і з точки зору постачання енергетичних ресурсів до ЄС», - сказав він.

«В нашій політиці сусідства Україна грає в регіоні Чорного моря ключову роль, це дійсно стратегічний партнер для ЄС, і таким чином, окрім питань про справи Юлії Тимошенко та інші справи, співпраця між нами та України є дуже важливою, і ми маємо дійсно величезні наміри для співпраці між вашою країною та ЄС», - додав Шульц.

При цьому він зазначив, що в Європейському парламенті постійно лунають заклики до представників різних політичних груп якомога більше посилювати співпрацю з депутатами Верховної Ради України.

Президент Європарламенту також висловив сподівання, що наступні парламентські вибори в Україні будуть відповідати міжнародним стандартам демократичних виборів.

«Коли ми дивимося на парламентські вибори, ми сподіваємося, що вони будуть відкритими, чесними, вільними, і кращими, ніж в країні-вашому сусіді. Європейський парламент братиме участь у делегації спостерігачів, яка буде направлена в Україну», - сказав Шульц.

При цьому він висловив сподівання, що подальший розвиток ситуації в Україні буде проходити в рамках плюралістичної, змішаної президентсько-парламентської демократії.

«На нашу думку, це - найкращий шлях для України», - підкреслив він. !zn

Читайте також:

Янукович вимагає узгодити з ЄС текст Угоди до 15 березня

Київ і Брюссель знаходяться на роздоріжжі, - комісар ЄС


ЄС вимагає виконати політичні умови для підписання Угоди про асоціацію

ЄС знову нагадав Україні, що Угода про асоціацію залежить від справи Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі