Пристайко заперечує, що обговорював з Зеленським свою відставку

Поділитися
Пристайко заперечує, що обговорював з Зеленським свою відставку © Прес-служба Кабміну України
Пристайко провів пресконференцію з міністром закордонних справ Швеції Анн Лінде.

Президент України Володимир Зеленський не обговорював з міністром закордонних справ його можливу відставку з посади. Про це повідомив Вадим Пристайко під час прес-конференції в понеділок, 2 березня.

"9 місяців тому, навіть трохи більше, коли президент Зеленський запропонував мені стати міністром закордонних справ, у нас була з ним домовленість про те, що наша розмова час від часу буде поновлюватися про те: ми продовжуємо працювати далі чи нам треба розійтися", - сказав міністр.

Наголошується, що розмови про відставку як такої не було.

"Розмови, яка б сказала б "слухай, давай ми будемо завершувати", - поки не було", - сказав Пристайко.

Пристайко повідомив, що готовий до відставки, якщо "в його послугах більше немає потреби".

"Справді є достатньо інформації, і це активно обговорюється, і не тільки моє прізвище, але і всіх інших міністрів, включаючи прем'єр-міністра. Я думаю, що ми достатньо раз сказали, що ми готові до відставки. Питання в тому: ми пообіцяли служити народу України, ми були запрошені президентом Зеленський, і якщо в наших послугах більше немає потреби, ми готові продовжувати займатися чимось іншим: ніякої трагедії тут немає", - резюмував міністр.

Раніше повідомлялося, що крім можливої заміни прем'єр-міністра, Верховна Рада України на засіданні в середу, 4 березня, може здійснити чотири ротації в уряді і призначити нового міністра закордонних справ, міністра охорони здоров'я, міністра соцполітики, міністра окупованих територій і віцепрем'єра з промисловості.

Наголошується, що чинного міністра закордонних справ Вадима Пристайка може замінити віце-прем'єр з питань євроінтеграції Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, спікер ВРУ Дмитро Разумков на вимогу президента Володимира Зеленського призначив на 4 березня позачергове засідання Верховної Ради.

Як повідомляють джерела ZN.UA, темою позачергового засідання стануть кадрові зміни в уряді.

Основною робочою версією є відставка прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Голова фракції "Слуги народу" Давид Арахамія підтвердив, що деяких міністрів планують замінити. Однак називати їх імен він не став. А Дмитро Разумков повідомив, що заява Гончарука про відставку в Раду не надходило.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі