Прокуратура заплуталася у махінаціях судді Вовка, а Верховний суд і зовсім "забув" про нього

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Київська прокуратура заплуталася в махінаціях Печерського суду і порушила справу не за тим рішенням, а Верховний суд і зовсім "забув" про кримінальну справу судді Вовка.

Про це повідомив народний депутат Геннадій Москаль, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Так, клопотання Генпрокуратури і подання Верховного суду про перегляд порушеної проти судді Сергія Вовка кримінальної справи з невідомих причин так і не розглянуто.

У зв'язку з цим народний депутат Г.Москаль направив голові Верховного суду України Василю Онопенку відповідне звернення: «Прошу повідомити, з якої причини до сьогодні не розглянуто клопотання про перегляд судових рішень в порядку виключного провадження, яке було направлено до Верховного Суду України заступником генерального прокурора України Віктором Кудрявцевим ще 20 квітня 2010 року, а також не розглянуто подання п'яти суддів Верховного Суду України про перегляд судового рішення в порядку виключного провадження за клопотанням заступника Генпрокурора від 09 вересня 2010 року. Йдеться про кримінальну справу, порушену проти судді Печерського райсуду Сергія Вовка за винесення ним 7.09.2007р. і 4.12.2007р. неправосудних рішень за ознаками злочину передбаченого ч.1 статті 37 Кримінального кодексу України».

Г.Москаль також звернувся до прокурора Києва Анатолія Мельника з проханням порушити проти судді Печерського райсуду Сергія Вовка кримінальну справу за ч.2 ст.375 Кримінального кодексу України "Винесення суддею неправосудного вироку, рішення або постанови".

У зверненні вказується, що 17 жовтня 2008 року суддя Печерського районного суду Києва С.В. Вовк у справі № 2-1210 (2) -1/08 виніс неправосудне рішення, яким незаконно вилучив 140 гектарів землі Черкасько-Лозівської сільської ради, що належала Даниловському дослідному державному лісовому господарству для будівництва дачних будинків і котеджного містечка, а також зобов'язав оформити та зареєструвати право власності на вказані ділянки за Житло-будівельним кооперативом «Вікторія», видати державні акти на зазначені земельні ділянки, а також змінив їх цільове призначення.

На підставі неправосудного рішення Печерського суду надалі ці землі ЖБК «Вікторія» продав підставним підприємствам «Харківська Швейцарія» і «Харківська Швейцарія люкс», які в свою чергу перепродали ділянки громадянам за ціною від 2 000 до 5 000 дол. за сотку.

Внаслідок цього судового рішення, порушуючи ч.2 статті 207 Земельного кодексу України, спеціальні фонди місцевих бюджетів недоотримали фінансових ресурсів на 2 млн 446 тис. 009 грн.

Депутат зазначає, що 19 червня 2009 року прокуратурою Києва порушено кримінальну справу, проте за зовсім іншим рішенням Печерського райсуду - у справі № 2-1210 (1) -1/08, де вказується про завідомо неправосудне винесення рішення суддею Печерського райсуду про 70 гектарів землі на користь ЖБК «Вікторія».

Фактично, підкреслює Г.Москаль, прокуратура Києва не розібралася, що насправді були два рішення Печерського райсуду.

"Враховуючи викладене, прошу Прокуратуру Києва, яка, як я розумію, сама заплуталася в махінаціях Печерського райсуду щодо земельних маніпуляцій і нумерації цивільних справ, детально розібратися в даному питанні", - йдеться у зверненні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі