Путін обговорив з Макроном конфлікт в Донбасі – Кремль

Поділитися
Путін обговорив з Макроном конфлікт в Донбасі – Кремль © Офіційний сайт Кремля
І обговорили підготовку до зустрічі лідерів країн постійних членів Радбезу ООН у форматі відеоконференції.

Президент Франції Еммануель Макрон подзвонив своєму російському колезі Володимиру Путіну, під час якої вони обговорили конфлікт в Донбасі, де українські війська протистоять підтримуваним Росією збройним угрупованням "ДНР" і "ЛНР". Про розмову двох президентів повідомили в Кремлі в п'ятницю.

Зазначимо, що пресслужба Кремля в черговий раз назвала російську агресію в Донецькій і Луганській областях "внутрішньоукраїнським" конфліктом, продовжуючи заперечувати незаконну присутність російських військ в Україні.

"У ході обміну думками про ситуацію у зв'язку з поширенням пандемії коронавірусу глави держав поінформували один одного про прийнятих в Росії і Франції заходи, спрямовані, в тому числі і на мінімізацію негативних соціально-економічних наслідків", - йдеться в повідомленні Кремля.

Макрон і Путін обговорили можливість організації робочої зустрічі лідерів країн – постійних членів Ради Безпеки ООН у форматі відеоконференції.

Нагадаємо, 8 квітня учасники Тристоронньої контактної групи в ході консультацій досягли домовленості про проведення взаємного обміну не пізніше Великодня.

Вранці 16 квітня розпочався взаємний обмін утримуваними особами між Україною і тимчасово непідконтрольними їй територіями "Л/ДНР", в результаті якого Україна звільнила 20 громадян. Череа пандемію коронавірусу по прибуттю в Україну вони будуть змушені пройти обсервацію.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі