Путін: питання звільнення українців у РФ і росіян в Україні повинні вирішуватися паралельно

Поділитися
Путін: питання звільнення українців у РФ і росіян в Україні повинні вирішуватися паралельно © Офіційний сайт Кремля
За словами Путіна, порошенко доручив Медведчуку займатися особождением громадян обох країн.

Президент Росії Володимир Путін заявив про те, що питання звільнення громадян України, які утримуються в РФ, повинно вирішуватися комплексно разом з проблемою затриманих в Україні росіян. Він додав, що займається питаннями звільнення його кум - Віктор Медведчук. За словами Путіна, Петро Порошенко доручив Медведчуку займатися цим питанням.

"Питання подібного роду повинні вирішуватися в комплексі. І перш ніж вирішувати ці питання, ми повинні подумати про те, як буде вирішена доля тих людей, які для нас небайдужими, у тому числі громадян РФ, які перебувають в аналогічній ситуації в Україні", - заявив Путін у четвер під час "Прямої лінії", яку транслюють російські державні телеканали. "Дійсно, Віктор Володимирович (Медведчук) дуже близько до серця це все приймає. Зовсім недавно ось він був і ставив питання про звільнення українських моряків, затриманих в ході інциденту недалеко від Керченської протоки, ставив питання про звільнення ще ряду конкретних осіб, які засуджені і перебувають у місцях позбавлення волі в РФ".

Нагадаємо, 25 травня Міжнародний трибунал ООН з морського права ухвалив рішення, яким зобов'язав РФ звільнити два катери, рейдовий буксир ВМС України і 24 українських моряків. Рішення підтримали 19 суддів, російський суддя голосував "проти".

Росія протягом місяця повинна закрити незаконно відкриті кримінальні справи та відпустити українських моряків, забезпечивши умови для повернення військовополонених і кораблів в Україну. Виконання рішення є обов'язковим, однак РФ відмовляється виконувати його.

25 листопада 2018 року російські спецпризначенці атакували та захопили два катери та рейдовий буксир ВМС України, які прямували з Одеси до Маріуполя, перехід здійснювався згідно з нормами міжнародного права. Поранення дістали кілька моряків, у полон потрапили 24 українських військовослужбовця.

Докладніше про позов України проти Росії у справі військовополонених моряків читайте у статті Володимира Кравченка "Гамбурзький розрахунок" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі