Путін образив протестуючих росіян, викликавши хвилю обурення в інтернеті

Відео
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Прем'єр і кандидат у президенти Росії Володимир Путін у прямому ефірі порівняв білі стрічки - символ масштабних вуличних протестів у столицях - із «контрацептивами» і слідом за твіттером свого молодшого партнера Дмитра Медвєдєва назвав супротивників влади «баранами», чим викликав хвилю обурення і образ на свою адресу в соціальних мережах.

Хеш-тег #Путін за лічені хвилини вийшов на друге місце у мережі Twitter, поступившись за кількістю повідомлень лише тегу #ботокс. У Facebook та інших мережах замиготіли припущення, що 24 грудня другий мітинг проти фальсифікацій на виборах буде більш велелюдним, ніж очікувалося до виступу Путіна у телеефірі.

Відповідаючи на одне з безлічі питань про вибори і протести, прем'єр описав своє бачення ситуації:

«Ви сказали на початку - багато людей вийшли на площу у Москві, демонструючи невдоволення тим, як з ними поводиться влада. Але подивіться що з екранів видно було, коли деякі лідери опозиції, які закликали людей на площу, що вони кричали? «Барани, вперед!» Це що таке? Хіба можна з людьми поводитися як із худобою?».



Проведений у суботу мітинг на Болотній площі став найбільшою акцією протесту за 12 років правління Путіна, зібравши близько 40 тис. осіб. Про участь у такій акції на проспекті Сахарова через соціальну мережу Facebook за чотири дні заявили більше 20 тис. людей.

Путін вважає, що незадоволені протестують за гроші

«Я знаю, що там навіть грошики платили невеликі студентам, ну і нормально, нехай платять, хоч хлопці зароблять трошки. Але все-таки дозволяти принижувати себе, мені здається, що це неприпустимо».

Білі стрічки, які пов'язували багато незадоволених, зробивши їх символом мирного протесту, прем'єр порівняв із презервативами.

«Якщо говорити відверто, я коли побачив на екрані щось таке тут у декого на грудях...Чесно вам скажу, непристойно. Але тим не менше, я вирішив, що це пропаганда боротьби зі СНІДом, що це такі, пардон, контрацептиви повісили. Потім придивився - начебто ні».

Висловлювання Путіна викликали здивування навіть у його прибічників. Член Громадської палати Тіна Канделакі, яка визнала, що голосувала за «Единую Россию», написала у твіттері:

«Про баранів не згодна. Я такого не чула. Шкода, що ВВ вводять в оману».

Опоненти прем'єра висловилися різкіше:

«Все, Путін смішний. Це початок кінця путінського режиму. Дежавю: спочатку сміялися над Брежнєвим, потім впав совок», - написала у твіттері лідер захисників Хімкинського лісу Євгенія Чірікова.

«Все. Це кінець. Путін взагалі не в контакті. І це ще очевидніше стане всім. Так образити людей це треба було додуматися», - написав блогер і цивільний активіст Олег Козирєв.

«Судячи з мого Твітеру, мітинг на Сахарова 24 грудня буде велелюдним», - резюмував інший популярний блогер, Ілля Варламов.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі