Путін: Україна продасть Європі 2 літра молока, а Митний союз дасть їй $9 млрд на рік

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Приєднання України до Митного союзу Росії, Білорусії і Казахстану економічно вигідно, насамперед, для самої України, заявляє голова уряду РФ Володимир Путін.

"Моє глибоке переконання, що це (приєднання до Митного союзу - ІФ) вигідно для України", - сказав В.Путін у четвер на інвестфорумі у Москві.

"Ось Україна бере від МВФ, по-моєму, 10 млрд доларів на 15 років в якості підтримки. А в разі приєднання до Митного союзу економічний виграш України щорічно склав би 9 млрд доларів", - підкреслив голова уряду РФ.

За його словами, "це прямий виграш для всієї економіки України".

В.Путін пояснив, що вступ України до Митного союзу забезпечить для неї доступ на ринок Митного союзу для металургійної промисловості, трубної, сільгоспвиробництва.

"Куди подітися сільгоспвиробництву України? Незважаючи на підготовку договору про вільну торгівлю...майже кожен з тут присутніх розуміє, що сільгосппродукцію України на європейський ринок ніхто не пустить. Але, може, два літри молока продадуть - і все", - заявив В.Путін.

Окрім цього, вважає голова уряду РФ, у разі невступу України до Митного союзу її "авіаційна промисловість помре повністю", не буде розвиватися суднобудування.

"Не тому, що там (в Україні) неталановиті люди. Там дуже талановиті люди, є запаси хороші, зроблені ще за радянських часів. Але просто дуже жорстка конкуренція - не пробитися нікуди. Тому потрібно об'єднувати ці зусилля", - підкреслив В.Путін.

При цьому він сказав, що якихось позитивних зрушень в напрямку вступу України до Митного союзу поки немає.

"Нічого не рухається, все стоїть на місці. Далі розмов нічого не йде", - заявив голова уряду РФ.

Нагадаємо, днями В.Путін у своїй статті заявив, що початок дії єдиного економічного простору Митного союзу Росії, Білорусії і Казахстану - це перший крок до формування Єдиного Євразійського економічного простору.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі