Рада не підтримала жодну поправку до проекту Виборчого кодексу

Поділитися
Рада не підтримала жодну поправку до проекту Виборчого кодексу Депутати розглянули 10% правок до проекту головного закону про вибори всіх рівнів
Депутати зареєстрували понад 4,6 тисяч поправок.

Верховна Рада України на пленарному засіданні у вівторок, 18 червня, продовжила розгляд поправок до проекту Виборчого кодексу, прийнятого в першому читанні ще восени позаминулого року.

До кінця засідання депутати зупинилися на 466-й поправці, не затвердивши жодну з них. Всього парламентарії зареєстрували понад 4,6 тисяч проектів про внесення змін до законопроекту.

До розгляду проекту Виборчого кодексу у другому читанні Рада приступила 6 червня.

Нагадаємо, 7 листопада Верховна Рада прийняла за основу проект Виборчого кодексу, який передбачає пропорційну виборчу систему з відкритими списками на виборах народних депутатів України. Законопроект підтримали 226 парламентарів.

Критики мажоритарної системи виборів в Україні вказують на високі ризики підкупу виборців.

Однак у другому читанні законопроект не був розглянутий до цих пір.

Реформа виборчого законодавства є одним з пунктів коаліційної угоди, підписаної фракціями БПП, "Народного фронту", "Самопомочі", "Радикальної партії" та "Батьківщини" у листопаді 2014 року.

Детальніше про перспективи змін виборчого законодавства в Україні читайте в матеріалі Марини Ставнійчук "Виборчий кодекс. Знову глухий кут".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі