Рада не повинна голосувати за законопроєкт про виплату пенсій жителям ОРДЛО – Гриценко

Поділитися
Рада не повинна голосувати за законопроєкт про виплату пенсій жителям ОРДЛО – Гриценко
Політик пояснив, чому вважає цей законопроєкт несправедливим.

Депутати Верховної Ради не повинні голосувати за законопроєкт про виплату пенсій жителям окремих районів Донецької та Луганської областей, оскільки він є несправедливим, у разі ж його прийняття президент Володимир Зеленський має право і повинен заветувати цю ініціативу. Про це заявив колишній міністр оборони Анатолій Гриценко.

"Типовий міф, звучить найчастіше: "Пенсіонери ОРДЛО все своє життя працювали на Україну, сплачували їй податки, своєю роботою вони заслужили пенсію – тож тепер Україна зобов'язана цю пенсію їм платити". Чому це міф, фальш і неправда? Тому що ані у вільній Україні, де ми з вами живемо, ані на окупованих територіях ОРДЛО не було запроваджено раніше і зараз немає накопичувальної системи пенсійного страхування. Ні раніше, ні зараз з податків працюючих не відкладаються кошти на їхні персональні пенсійні рахунки, як це робиться у багатьох інших країнах, - щоб у старості вже непрацюючі могли на ті кошти жити. А як же працює наша пенсійна система? Простими словами – діти утримують батьків. Діти-працюючі (і працедавці) зі своїх поточних податків формують поточний Пенсійний фонд – і звідти йдуть поточні виплати батькам-пенсіонерам. Коштів ПФ на поточні виплати пенсій не вистачає, щороку не вистачає, тому з податків дітей-працюючих ПФ поповнюється ще й через поточний Держбюджет", - написав Гриценко у Facebook.

Політик зазначив, що на території ОРДЛО також проживають діти-працюючі (і працедавці), які своїми податками й повинні утримувати проживаючих там пенсіонерів. Однак якщо хтось із нинішніх пенсіонерів в ОРДЛО за власним бажанням формував в банку чи страховій компанії власний додатковий пенсійний фонд, то Україна повинна повернути їм накопичені власні кошти.

"Покласти ж на наших дітей крім утримання своїх батьків ще й утримання 700+ тисяч батьків у ОРДЛО, на пенсії яких працюють їхні діти та ще й Росія їм доплачує, - я вважаю несправедливим!", - підсумував Гриценко.

Раніше група депутатів запропонувала на законодавчому рівні затвердити щомісячну виплату пенсій жителям окупованих територій Донбасу. Пропонується у разі втрати документів дати можливість розраховувати пенсію на підставі інформації з реєстру застрахованих осіб; скасувати обов'язковість реєстрації пенсіонерів як ВПО для отримання пенсій; виплачувати заборгованість по пенсіям без терміну давності.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі