Рада планує включити до порядку денного сесії законопроект про референдум: онлайн

Відео
Поділитися
Рада планує включити до порядку денного сесії законопроект про референдум: онлайн © Еспресо TV
Депутати планують також розглянути законопроект щодо проходження українцями військової служби.

Під час засідання 16 червня Верховна Рада планує проголосувати за те, щоб включити до порядку денного сесії президентський законопроект №3612 "Про народовладдя через всеукраїнський референдум".

Також включити до порядку денного сесії депутати спробують проект закону 3636 "Про внесення змін до розділу ІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)" (щодо продовження строку дії у зв'язку із загрозою зростання захворюваності населення на коронавірусну хворобу".

У другому читанні парламентарі планують розглянути законопроект № 2030 "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" (щодо надання права безоплатної реєстрації особам з інвалідністю та особам, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС) (друге читання із скороченням строку підготовки)".

Також у другому читанні депутати мають розглянути проекти законів № про внесення змін до Господарського кодексу України (щодо недопущення нарахування штрафних санкцій за кредитами у період дії карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби COVID-19)" та №3337 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв'язку з дією обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби".

Серед іншого у першому читанні парламентарі планують розглянути законопроект № 2592 "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо удосконалення окремих питань проходження громадянами України військової служби".

У порядку денному також йдеться про розгляд у першому читанні законопроекту №2365 "Про захист трудових мігрантів та боротьбу з шахрайством у працевлаштуванні за кордон". Зареєстровано й альтернативний документ.

Також депутати мають внести до порядку денного і ухвалити рішення щодо проекту постанови №3235 "Про недопущення зупинки функціонування госпіталів ветеранів війни під час впровадження другого етапу медичної реформи".

Читайте також: У Раді пропонують посилити кримінальну відповідальність за напад на журналістів

За словами голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, розглянути законопроект про референдум депутати планували у четвер, 18 червня. В той же день парламентарі мають розглянути доопрацьовану програму діяльності уряду та кадрові питання.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі