Рада рекомендувала Кабміну відстрочити участь госпіталів ветеранів у другому етапі медреформи

Поділитися
Рада рекомендувала Кабміну відстрочити участь госпіталів ветеранів у другому етапі медреформи
Депутати прийняли відповідну постанову.

Верховна Рада прийняла проект постанови №3235 про недопущення зупинки функціонування госпіталів ветеранів війни при впровадженні другого етапу медреформи. За документ проголосували 327 народних депутатів.

Таким чином Рада закликала Кабін відстрочити на один рік участь госпіталів ветеранів війни в переході на нову систему фінансування через Нацслужбу здоров'я України. Також парламент закликав уряд зберегти фінансування госпіталів для ветеранів війни з допомогою передачі субвенції з держбюджету через МОЗ.

Депутати вважають, що зараз госпіталі ветеранів війни не можуть укласти з НСЗУ договору на загальних умовах. Це може призвести до звуження функціональних повноважень та закриття госпіталів через відсутність належного державного фінансування та обмеженими можливостями місцевого бюджету.

Читайте також: ЄС надасть Україні експертів для імплементації медреформи

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив про тиск на очолюване ним відомство. МОЗ дорікають в бажанні згорнути розпочату в Україні медичну реформу, але, за словами міністра, мова йде тільки про "виправлення помилок".

Детальніше про те, що відбувається з медреформою та Міністерством охорони здоров'я читайте в інтерв'ю Оксани Сухорукової "Медреформа. Розтяжка президента", з якою для ZN.UA поспілкувалася Алла Котляр.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі