Рада розгляне законопроект Зеленського про референдум: онлайн

Відео
Поділитися
Рада розгляне законопроект Зеленського про референдум: онлайн
Також депутати розглянуть програму діяльності уряду.

Під час пленарного засідання 18 червня Верховна Рада розгляне програму діяльності Кабінету міністрів. Під час минулого пленарного тижня депутати відправили документ на доопрацювання, про що їх попросив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Також депутати розглянуть у першому читанні президентський законопроект №3612 "Про народовладдя через всеукраїнський референдум. Також депутати розглянуть два альтернативні проекти №2182 та №3177.

У другому читанні парламентарі розглянуть проект закону №3322 "Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства (щодо недопущення зловживань у сфері банкрутства на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)".

Також, згідно з порядком денним, у другому читані Рада розгляне законопроект №3509 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік".

Ще один проект закону, який депутати розглянуть у другому читанні, це документ №3383 "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України щодо перебігу процесуальних строків під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України для запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Також у другому читанні депутати мають розглянути законопроект №2284 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів (нова редакція)".

Читайте також: Опубліковано проект нової програми діяльності Кабміну

Напередодні профільний комітете рекомендував парламенту ухвалити у першому читанні президентський законопроект про референдум. Також комітет рекомендував відхилити два альтернативних законопроекти. Зокрема, проект закону №2182 "Про всеукраїнський референдум" зареєстрували депутати "Батьківщини", а законопроект №3177 - депутати "Опозиційної платформи - За життя".

Президент Володимир Зеленський 9 червня вніс у Раду законопроєкт №3612 "Про народовладдя через всеукраїнський референдум". У фракції "Слуга народу" впевнені, що прийняти документ в цілому зможуть тільки восени. За словами заступниці голови фракції "Слуга народу" Євгенії Кравчук, до проведення місцевих виборів жоден питання на референдум виноситися не буде.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі