Рада скасувала закон про перелік об'єктів держвласності, які не підлягають приватизації

Поділитися
Рада скасувала закон про перелік об'єктів держвласності, які не підлягають приватизації
Депутати підтримали в цілому відповідний законопроект.

Верховна Рада України визнала таким, що втратив чинність, закон "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації". За відповідний законопроект у другому читанні та в цілому проголосували 250 народних депутатів.

Окрім того, документ передбачає внесення змін до Закону "Про приватизацію державного і комунального майна". Зокрема, в законі йдеться про те, що об'єкти права державної власності, які розташовані на тимчасово окупованих територіях не підлягають приватизації до повного відновлення конституційного ладу України.

Закон також встановлює, що у справах про банкрутство державних підприємств, у тому числі казенних підприємств, або акціонерних товариств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50%, не застосовується судова процедура санації. Винятком є підприємства, які задіяні у виконанні державного оборонного замовлення, виробництві, розробленні, модернізації, ремонті, обслуговуванні озброєння та військової техніки. До підприємств із часткою держвласності понад 50 % також не мають застосовувати судову процедуру ліквідації. Винятком є підприємства, що ліквідуються за рішенням власника протягом трьох років з дня набрання чинності цим Законом.

"Під час процедури санації нерухоме майно таких підприємств може бути відчужене лише у випадках, передбачених планом санації, погодженим з органом (суб'єктом), уповноваженим управляти державним майном", - йдеться в законі.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів протягом п'яти років планує приватизувати кілька сотень державних підприємств і ліквідувати більше тисячі ДП, які уряд вважає неефективними.

У програмі дій уряду на наступні п'ять років йдеться про те, що Кабмін проведе приватизацію, що дозволить передати сотні суб'єктів господарювання державного сектору ефективним власникам, які створять нові робочі місця і ліквідують корупцію.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі