Рада сьогодні розгляне кілька законопроектів про ринок землі, податки і бюджет-2020

Відео
Поділитися
Рада сьогодні розгляне кілька законопроектів про ринок землі, податки і бюджет-2020
Депутати будуть працювати до обіду. А вечірнє засідання засідання розпочнеться о 16:00.

Верховна Рада у четвер, 14 листопада, розгляне кілька законопроектів, в тому числі і про ринок землі. На порядку денному українського парламенту першим на розгляді стоїть проект Закону про внесення зміни до статті 4 Закону України "Про використання земель оборони" щодо підвищення ефективності використання виділених земельних ділянок. Його представить голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський.

Потім депутати розглянуть проект Закону про внесення змін у Земельний кодекс України та інші законодавчі акти щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин, а також проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони.

У порядку денному на сьогодні в першому читанні депутати розглянуть два податкових законопроекти, один з яких про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві.

Верховна Рада на пленарному засіданні в четвер розгляне в другому читанні законопроект №2000 "Про Державний бюджет України на 2020 рік".

Читайте також: Всі сільгоспугіддя внесуть у Земельний кадастр до 1 серпня 2020 – заступник міністра економіки

Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект №2178-10 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення", яким передбачається відкриття ринку землі в жовтні 2020 року та можливість її продажу іноземцям у 2023 році. За документ проголосували представники "Слуги народу" та кілька позафракційних депутатів. 240 голосів "за". Проти " проголосували 52, а ще 57 утрималися.

Напередодні президент Володимир Зеленський обіцяв, що землю в Україні зможуть купувати лише українські громадяни. Іноземці зможуть купувати земельні ділянки лише у випадку, якщо про це українці проголосують на всеукраїнському референдумі.

Зазначимо, що за даними соціологічних досліджень більше половини населення України підтримують запровадження ринку землі в країні, однак 69% проти надання дозволу іноземцям купувати землю коли-небудь. Однак згідно з планами Кабміну, у першу чергу право на купівлю землі отримають українці, а для іноземців ринок відкриють через 4 роки.

Детальніше про реформу ринку землі читайте в статті "Земельна реформа чи вибоїстий шлях в далеке минуле" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Дивіться спецтему: Запуск ринку землі
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі