Рада у четвер планує розглянути законопроект про референдум і програму діяльності Кабміну

Поділитися
Рада у четвер планує розглянути законопроект про референдум і програму діяльності Кабміну
Спікер розповів, які ще питання депутати планують розглянути 18 червня.

Верховна Рада під час засідання 18 червня планує розглянути в першому читанні законопроект про народовладдя через всеукраїнський референдум, повідомив спікер парламенту Дмитро Разумков. У той же день депутати планують розглянути доопрацьовану програму діяльності уряду.

"Минулого тижня був зареєстрований, а на цьому тижні буде розглядатися закон про народовладдя через український референдум, реєстраційний номер 3612... в четвер, якщо все буде добре, ми зможемо його розглядати в першому читанні", - заявив Разумков під час погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту.

Голова Ради нагадав, що законопроект вніс президент Володимир Зеленський. Документ визначений як невідкладний.

За словами Разумкова, до порядку денного у четвер планують внести доопрацьовану програму діяльності Кабінету міністрів.

"Вона вже надійшла у Верховну Раду. Я думаю, у нас буде можливість розглянути її і прийняти відповідне рішення", - сказав Разумков.

Він додав, що Верховна Рада також розгляне і кадрові питання.

Читайте також: Канада докладе всіх зусиль для забезпечення належного розслідування авіакатастрофи МАУ в Ірані — радник Трюдо

Президент Володимир Зеленський 9 червня вніс у Верховну раду законопроект про народовладдя через всеукраїнський референдум. Документ пропонує дозволити виносити на всеукраїнський референдум чотири питання, а саме затвердження закону про внесення змін до розділів I, III, XIII Конституції України (це "загальні положення", "вибори та референдум" і "внесення змін до Конституції"); загальнодержавного значення; про зміну території України; про втрату чинності законом України або окремими його положеннями.

Програму діяльності уряду Верховна Рада розглядала 4 червня. Однак, депутати відправили програму на доопрацювання. Про це попросив сам прем'єр Шмигаль.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі