Рада ухвалила у першому читанні законопроект про прозорість власності провайдерів програмних послуг

Поділитися
Рада ухвалила у першому читанні законопроект про прозорість власності провайдерів програмних послуг
За законопроект проголосували 290 депутатів.

Верховна Рада у першому читанні проголосувала за законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності провайдерів програмної послуги багатоканальних цифрових ефірних телемереж із загальнонаціональним покриттям". За проект закону проголосували 290 народних депутатів.

"Проект Закону передбачає внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення", якими на провайдерів програмної послуги розповсюджуються вже існуючі для телерадіоорганізацій вимоги щодо структури власності", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

У проекті закону йдеться про те, що в Україні забороняється засновувати та брати участь в провайдерах програмної послуги:

- органам державлади та органам місцевого самоврядування, юридичним особам, які вони заснували, на усіх рівнях ланцюга володіння корпоративними правами провайдера програмної послуги, якщо рішення про їх створення або положення про них не передбачає повноважень засновувати провайдерів програмної послуги;

- фізичним і юридичним особам, які є резидентами країни, визнаної Верховною Радою України державою-агресором або державою-окупантом, а також юридичним особам, учасниками (акціонерами) яких є такі юридичні або фізичні особи, на усіх рівнях ланцюга володіння корпоративними правами провайдера програмної послуги і кінцевим вигодоодержувачам;

Для провайдера програмної послуги багатоканальної цифрової ефірної телемережі із загальнонаціональним покриттям законопроектом встановлюються додаткові вимоги. Зокрема, передбачено, що кінцевим бенефіціарним власником провайдера може бути виключно громадянин України.

У свою чергу фізичні та юридичні особи, зареєстровані в офшорних зонах, а також особи без громадянства не можуть брати участь у в провайдері програмних послуг на всіх рівнях ланцюга володіння корпоративними правами.

Недотримання наведених вимог є підставою для відмови у видачі та продовженні ліцензії провайдера програмної послуги, а у разі якщо недотримання наведених вимог виявлено Національною радою під час дії ліцензії, така ліцензія може бути анульована в судовому порядку за поданням Національної ради.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі