Рада ухвалила за основу законопроект про Бюро фінансових розслідувань

Доповнено
Поділитися
Рада ухвалила за основу законопроект про Бюро фінансових розслідувань
Законопроектом не передбачена ліквідація підрозділів СБУ та МВС.

Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №1082-2 про створення Бюро фінансвоих розслідувань. За відповідний законопроект проголосували 270 парламентаріїв.

"Законопроектом передбачається створення Бюро фінансових розслідувань, як центрального органу виконавчої влади, діяльність якого спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра фінансів України. Бюро фінансових розслідувань складається з центрального апарату та територіальних управлінь, зареєстрованих як юридичні особи публічного права", - йдеться у пояснювальній записці.

Загальну кількість працівників Бюро має встановлювати Кабінет міністрів. Змінювати чисельність співробітників уряд зможе на підставі звіту керівника Бюро фінансових розслідувань

"Передбачається можливість переходу колишніх працівників податкової міліції на службу до Бюро фінансових розслідувань на загальних підставах за результатами проведення конкурсу", - зазначено в записці.

Законопроектом не передбачено ліквідацію будь-яких підрозділів Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ. Однак, згідно з документом, до Бюро фінансових розслідувань переходять повноваження щодо розслідування економічних злочинів. Також Бюро має самостійно проводити оперативно-розшукову діяльність.

Очікується, що прийняття закону призведе до більш ефективної діяльності правоохоронних органів у сфері формування та використання фінансових ресурсів держави та її економічної безпеки. Це має зменшити тіньовий бізнес в Україні та збільшити надходження податків та зборів. Також документ має оптимізувати структури правоохоронних органів, матеріально-технічну базу та скоротити загальну кількість працівників, які протидіють злочинності у сфері фінансів.

Детальніше про створення Бюро фінансових розслідувань читайте в матеріалі Олександра Лємєнова "Хто розслідуватиме фінансові злочини в Україні?" в тижневику "Дзеркало тижня Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі