Рада ухвалила закон про ліквідацію бюрократичних бар'єрів та корупційних чинників у сфері охорони здоров'я

Документ
Поділитися
Рада ухвалила закон про ліквідацію бюрократичних бар'єрів та корупційних чинників у сфері охорони здоров'я © Телеканал ZIK
Законопроект ухвалили в цілому.

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №2429 "Про внесення змін до деяких законів України щодо ліквідації штучних бюрократичних бар'єрів та корупціогенних чинників у сфері охорони здоров'я". За документ проголосували 332 народні депутати.

Так, проект закону пропонує не вважати розголошенням та недобросовісним комерційним використанням реєстраційної інформації референтного лікарського засобу посилання заявником на неї та використання її у реєстраційних матеріалах, що подаються на реєстрацію іншого лікарського засобу, що містить ту саму діючу речовину, що й референтний/оригінальний лікарський засіб.

Згідно із законом, ввезення в установленому законом порядку товарів, виготовлених із використанням винаходу чи корисної моделі, для досліджень та/або використання їх у дослідженнях, що проводяться для підготовки та подання інформації для реєстрації лікарського засобу не є порушенням прав, які випливають із патенту.

Законопроект також пропонує дозволити за окремим рішенням центрального органу виконавчої влади у сфері охорони здоров'я, ввезення незареєстрованих в Україні лікарських засобів іноземних держав для медичного забезпечення військовослужбовців та осіб рядового і начальницького складу, які направляються для участі в міжнародній операції з підтримання миру і безпеки у складі національного контингенту чи національного персоналу.

Документ також пропонує:

- вдосконалити заборону вивезення донорської крові та її компонентів за межі України (за виключенням прийняття Кабінетом Міністрів України рішення про надання гуманітарної допомоги за умови повного забезпечення потреб закладів охорони здоров'я населення України у донорській крові та її компонентах);

- скасувати застаріле регулювання експорту препаратів крові, а також дозволити взяття плазми для фракціонування, за умови її переробки та використання для виробництва препаратів крові на території України, суб'єктам підприємницької діяльності;

- замінити вимогу про надання сертифіката якості наркотичного засобу або психотропної речовини вимогою про надання засвідчених заявником відомостей про кількісний хімічний склад наркотичного засобу або психотропної речовини за показниками специфікації або відповідної технічної документації виробника.

Читайте також: Рада ухвалила в першому читанні законопроект щодо змін у Митний кодекс

Нагадаємо, під час сьогоднішнього засідання Верховна Рада в чергове змінила графік засідань на поточний пленарний тиждень. Так, у вівторок і четвер парламентарії працюватимуть у сесійній залі з 10:00 до 15:00. У ці два дні вечірніх пленарних засідань не буде.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі