Рада Європи продовжила ще на рік План дій для України

Поділитися
Рада Європи продовжила ще на рік План дій для України План РЕ був затверджений у 2018 році © Известия
Сторони визнали в цілому успішними виконання цілей документа.

План дій Ради Європи для України подовжено до кінця 2022-го. Про це повідомило в Facebook Постійне представництво України при Раді Європи.

"Група доповідача Ради Європи з питань демократії затвердила рішення про погодження доповіді про середньостроковий прогрес у виконанні Плану дій РЄ для України на 2018-2021 роки, а також продовження терміну його дії до кінця 2022", - йдеться в повідомленні.

Сторони визнали в цілому успішними виконання цілей документа, а також відзначили важливість ефективності його подальшої імплементації, незважаючи на проблеми, пов'язані з агресією РФ проти України і пандемією СOVID-19.

Фінансується план за рахунок донорів, серед них - ЄС, 18 європейських країн, Туреччина, а також Цільовий фонд з прав людини (Велика Британія, Люксембург, Нідерланди, Норвегія, Фінляндія, Швейцарія).

Читайте також: Папа Римський проведе онлайн-службу через коронавірус

Комітет міністрів РЄ 21 лютого 2018 затвердив План дій для України (2018-2021) з бюджетом € 29,5 млн. Це стратегічний документ, в якому зафіксовано, що він повинен сприяти досягненню цілей Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Якщо конкретизувати, то він спрямований на підтримку реформ, які повинні привести українське законодавство у відповідність з європейськими стандартами у сфері прав людини, верховенства права і демократії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі