Радуцький ініціював аудит МОЗ за час роботи там Уляни Супрун

Поділитися
Радуцький ініціював аудит МОЗ за час роботи там Уляни Супрун МОЗ вчергове будуть реформувати
Аудит - це нормально, якщо буде здійснений неупереджено

Михайло Радуцький, за його власними словами, хоче допомогти новопризначеному главі Моз навести порядок в охороні здоров'я. Для цього він ініціював аудит відомства під час роботи там Уляни Супрун.

Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування має намір звернутися до Рахункової палати та Державної аудиторську службу з вимогою перевірити роботу Міністерства охорони здоров'я в 2016-2019 рр ..

Як написав на своїй сторінці в Фейсбук глава комітету Михайло Радуцький, звернення комітету готується "з ініціативи профільних асоціацій", назви яких Радуцький не вказав.

"Комітету парламенту і суспільству потрібна об'єктивна і повна оцінка роботи Моз. Я як голова комітету спільно з фракцією "Слуга народу" і колегами по комітету хочу допомогти пані міністру Зоряні Скалецький реформування відомства і наведення порядку у сфері охорони здоров'я", - написав Радуцький.

Він також повідомив, що ініціював розробку законопроекту "про ліквідацію штучних бюрократичних бар'єрів у сфері охорони здоров'я".

"Звертаюся до профільним асоціаціям лікарів, виробників, пацієнтів, експертів з проханням надати свої пропозиції. На основі ваших пропозицій буде розроблено законопроект про розумною дерегуляції у сфері охорони здоров'я, який ми обов'язково запропонуємо в парламенті", - написав Радуцький.

Як повідомлялося, Моз з 1 серпня 2016 року по 29 серпня 2019 року очолювала Уляна Супрун.

Представники партії регіоналів "Опозиційна платформа - За життя" та "Батьківщина" зареєстрували у Верховній Раді законопроекти, якими намагаються скасувати чинну реформу медицини, повідомила у Facebook колишня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Представники партії регіоналів "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ) та "Батьківщина" намагаються нанести непоправну шкоду життям мільйонів українців. Для цього у Верховній Раді України вони зареєстрували відповідні законопроекти", - йдеться в дописі.

Перший законопроект авторства Наталії Королевської, Нестора Шуфрича та Вадима Рабіновича має назву "Про визнання таким, що втратив чинність, Закону "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування" (№1114). Його метою є скасування основи мед реформи, відповідно до якої 28 мільйонів українців підписали декларації з лікарями, а самі лікарі отримали можливість працювати в інших умовах.

Другий законопроект "Про фінансове забезпечення охорони здоров‘я та загальнообов‘язкове медичне страхування в Україні" № 1178 авторства Юлії Тимошенко та Валерія Дубіля пропонує впровадження обов‘язкового медичного страхування.

"Ми неодноразово пояснювали, що обіцянки "страхової медицини" - це популізм, спроба створити ілюзію турботи про здоров‘я українців та зберегти контроль над коштами платників податків. Дивним чином ідеї українських борців за "страхову медицину" збігаються саме з російською моделлю. Моделлю, де немає ринку, вибору та конкуренції, тому й немає якості послуг. Змінивши систему фінансування охорони здоров‘я на "страхову", Росія лишила "совок" там, де пацієнт отримує послуги", - зазначила Супрун.

Вона нагадала, що спроби створити прозору систему в медицині з однаковими правилами і чіткими гарантіями для всіх учасників зустрічають потужний опір.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі