Разумков не бачить передумов для повернення України до ПАРЄ

Поділитися
Разумков не бачить передумов для повернення України до ПАРЄ Спікер ВР не бачить передумов для повернення України до ПАРЄ © Телеканал ZIK
Повернення Росії в асамблею на її умовах спікер вважає "небезпечним прецедентом".

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков не бачить передумов для повернення української делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи. Делегація України відмовилася брати участь у сесіях асамблеї після повернення туди Росії, яка не виконала жодної резолюції ПАРЄ.

"Це рішення прийматиметься в стінах парламенту, але я вважаю, що позиція української делегації була тоді абсолютно коректною і правильною. Станом на сьогодні я не бачу передумов для зміни того рішення, яке було", - заявив Разумков в інтерв'ю телеканалу ICTV.

Повернення Росії в асамблею на її умовах спікер вважає небезпечним прецедентом, здатним "розхитати" ситуацію в Раді Європи і Європейському Союзі.

"Російську делегацію повернули фактично без виконання жоднієї із семи резолюцій, які були застосовані до неї. Якщо в подальшому будуть такі прецеденти, це призведе до серйозного дисбалансу в Раді Європи та Євросоюзі", - додав він.

Про перспективи повернення України до ПАРЄ з 8:18.

Нагадаємо, 23 вересня сформована Верховною Радою IX скликання українська делегація офіційно відмовилася від участі в осінній сесії ПАРЄ.

У ніч на 25 червня ПАРЄ зняла санкції з делегації Росії без будь-яких додаткових умов. Наступного дня ПАРЄ відновила права російської делегації у повному обсязі. При цьому РФ не виконала жодної умови для повернення до організації: не деокупувала українські Крим і Донбас, не звільнила всіх українських політв'язнів.

Українська та грузинська делегації оскаржили рішення про повернення РФ до ПАРЄ, а делегація України відмовилася від участі в роботі асамблеї. 1 жовтня Україна, Грузія, Литва, Латвія й Естонія створили групу з протидії Росії у Парламентській асамблеї Ради Європи.

Докладніше про проблеми ПАРЄ після відновлення статусу РФ читайте у матеріалі Володимира Кравченка "Яка Рада, така й порада" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі