"Регіонали" ініціюють створення російсько-українських шкіл

Поділитися
В Україні необхідно створити російсько-українські школи, випускники яких могли б продовжувати навчання у Росії. Таку пропозицію у середу, 13 жовтня, зробив народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.
В Україні необхідно створити російсько-українські школи, випускники яких могли б продовжувати навчання у Росії. Таку пропозицію у середу, 13 жовтня, зробив народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.Депутат пояснив, що через відмінності у системах освіти українські дипломи про середню освіту не мають цінності в Росії. «Освітня програма України та Росії відрізняється. Українська програма відстає, тестування не збігаються», - повідомив Колесніченко вчора, 12 жовтня, під час круглого столу в Сімферополі. За його словами, в Україні необхідно ввести освіту «за російськими і за українськими стандартами». Народний депутат упевнений, що в цьому питанні України може розраховувати на допомогу партії «Єдина Росія». Він також додав, що незабаром в країні з'являться «навчальні комбінати», випускникам яких будуть видавати два дипломи: один - за українською програмою навчання, другий - за російською. На думку Колесніченка, такі «елітні» школи стануть «осередками російської культури» в Україні. Нагадаємо, 7 вересня голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, голова фракції Комуністичної партії Петро Симоненко і член фракції Блоку Литвина Сергій Гриневецький зареєстрували в парламенті законопроект 1015-3 «Про мови в Україні», яким запропонували Раді визначити порядок використання мов в Україні. 23 вересня, Юрій Гнаткевич заявив, що бютівці замінують Верховну Раду, якщо на розгляд парламенту буде винесений законопроект про порядок використання мов в Україні. Законопроектом передбачено, що в Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської мови з урахуванням того, що російська мова є рідною або такою, якою повсякденно користується більшість громадян України, загальноприйнятою, поруч з українською, мовою міжособового спілкування на всій території Україні, однією з офіційних і робочих мов Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй, ЮНЕСКО та інших міжнародних організацій. 10 жовтня заступник голови адміністрації президента Ганна Герман в ефірі «5 каналу» озвучила таку думку, що в України слід зробити три офіційні мови.

За матеріалами е-Крым

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі