Результати адмінреформи: апарати центральних органів влади скорочено на 17%

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
На сьогодні, щонайменше, зроблено серйозний крок до оптимізації роботи Кабміну як колегіального органу. Із 36 членів уряду залишилося 17. Більш ніж на 50% скорочено обслуговуючий апарат Кабміну.

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив міністр юстиції Олександр Лавринович.

«111 органів центральної виконавчої влади реорганізовано на 74. Причому із 69 контрольних органів залишилося 11. А це щось та означає для бізнесу. Крім того, до реформи в нас були такі дивні структури, як органи урядового управління. Вони створювалися по лінії міністерств, але ними прямо керував Кабмін. Усього 46 із територіальними підрозділами та десятками тисяч працівників. Тепер їх немає взагалі - ліквідували. І це теж цілком реальний результат», - вважає міністр.

Говорячи про загальну чисельність скорочений чиновників, О. Лавринович сказав: «Апарати центральних органів влади скорочено більш ніж на 17%. Було 26 тис. 354 особи, стало - 21 тис. 173. Що стосується територіальних органів виконавчої влади, то остаточних рішень ще не прийнято, але їх уже розглядали на засіданні Кабміну. Найближчим часом ключові рішення буде прийнято. Їх чітке виконання і завершить другий етап реформи. Наразі триває процес узгодження позицій щодо проекту, запропонованого робочою групою».

За інформацією чиновника, всього по територіальним органам буде в середньому скорочено 24% працівників. Із 157 тис. 142 осіб залишиться 134 тис. 389.

«Цифри не зі стелі. Експерти групи, яку я очолюю, докладно вивчали всі посадові інструкції, дивилися на їх співвідношення з нормативними актами вищого рівня. Було й живе спілкування з людьми - у Він­ниць­кій, Харківській та Львівсь­кій областях. До речі, багато чиновників визнають, що десятиліттями виконують абсолютно нікому не потрібну роботу. Вихо­дячи з цього, було змодельовано кожен територіальний орган влади в оптимальній чисельності та структурі. Визначено й ті, котрі мають бути взагалі ліквідовані», - зазначив міністр.

Детальніше читайте в свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в інтерв'ю Інни Ведерникової з Олександром Лавриновичем.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі