Рішення про перенесення візиту Януковича до Брюсселя прийняли Баррозу і ван Ромпей

Поділитися
Рішення про перенесення візиту президента України Віктора Януковича до Брюсселя прийняли голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і голова Європейської ради Херман ван Ромпей.

Про це повідомила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон в інтерв'ю Reuters.

К.Ештон раніше відзначала, що вирок щодо лідера партії «Батьківщина» в Європі вважають політично мотивованим, і він може стати приводом для перегляду європейсько-українських відносин.

Прес-служба К.Ештон повідомила, що рішення про скасування візиту було прийнято європейськими політиками для того, щоб підкреслити необхідність «досягнення прогресу у забезпеченні верховенства закону та незалежності судової влади» в Україні.


У той же час, як повідомила сьогодні на брифінгу представник Єврокомісії Кароліна Коттова, ЄК стурбована не лише справою Ю.Тимошенко, але і, в більш широкому сенсі, ситуацією з демократичними цінностями в Україні в цілому.

За її словами, візит В.Януковича стане можливим, коли умови будуть більш придатними для продовження перемовин щодо угоди про асоціацію. Разом з тим "технічні перемовини стосовно угоди продовжуються", уточнила вона.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі