Росія атакує там, де бачить слабке місце і шанс на перемогу – Качинський

Поділитися
Росія атакує там, де бачить слабке місце і шанс на перемогу – Качинський © pis.szczecin.pl
Польський політик зазначив, що "так було у Криму і на сході України".

Лідер польської партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський заявив про те, що Російська Федерації "атакує там, де бачить слабке місце і шанс на перемогу. Так було у Криму і на сході України. Однак вона має проблему там, де виникає рішучий опір, навіть дипломатичний". Про це він сказав в інтерв'ю газеті Bild, передає Polskie Radio.

Він зауважив, що справа стосується й Польщі та балтійських країн, тому є важливою присутність військ НАТО у цих країнах.

"Німеччина повинна вислати більше військ, особливо до балтійських країн. У Польщі історичне минуле свідчить проти присутності у нас більшої кількості німецьких військових. Німеччина повинна взяти це до уваги. Однак точно відомо одне: потрібні результативні підрозділи швидкого реагування у Східній Європі", - говорить Качинський.

Голова "Права і справедливості" також згадав про смоленську трагедію, 10-річчя якої буде цього року. В інтерв'ю газеті його запитали, чи він вважає, що його брат Лех Качинський "загинув унаслідок замаху, за який відповідальний Путін", на що Ярослав Качинський відповів: "Основна проблема полягає в тому, що Росія ще не повернула нам уламків літака, тому цього ніколи не можна належним чином дослідити". Він також додав, що тривають два слідства, у яких з'ясовуються всі можливі причини.

Нагадаємо, що останніми тижнями російський президент Володимир Путін та інші високопосадовці неодноразово робили заяви, звинувачуючи Польщу, яка стала першою жертвою Другої світової війни – у розпалюванні конфлікту. Західні історики кажуть, що російські претензії є безпідставними.

Сенат Польщі ухвалив резолюцію на знак протесту проти переписування історії владою Російської Федерації та російськими політиками.

Детальніше про намагання Кремля використати "історичну карту" для підриву європейської та євроатлантичної єдності читайте у матеріалі Василя Боднара "Ми маємо спільно боротися з російським історичним ревізіонізмом".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі