Російський куратор проросійських сепаратистів "ДНР" і "ЛНР" Сурков пішов з держслужби

Поділитися
Російський куратор проросійських сепаратистів "ДНР" і "ЛНР" Сурков пішов з держслужби Суркова змінив уродженець України © Открытая Россия
Натхненник бойовиків має намір в найближчий місяць зайнятися медитацією

Російський куратор проросійських бойовиків в Донбасі помічник глави Кремля Владислав Сурков пішов з держслужби.

Владислав Сурков, який обіймав посаду помічника президента, держслужбу залишив. Про це повідомив у своєму телеграм-каналі директор російського Центру політичної кон'юнктури Олексій Чеснаков, близький до Суркова, передає Meduza.

"Протягом найближчого місяця він буде займатися медитацією. Після цього обіцяв повідомити про причини прийнятого ним рішення і про подальші плани", - написав Чеснаков.

Інформацію про звільнення Суркова з держслужби Чеснаков підтвердив в інтерв'ю "Інтерфаксу".

За словами директора Центру політичної кон'юнктури, рішення піти з держслужби було прийнято Сурковим через "зміну курсу на українському напрямку".

Передбачається, що "українським напрямком" в адміністрації президента замість Суркова займеться колишній віце-прем'єр Дмитро Козак, уродженець села Бандурове Гайворонського району Кіровоградської області. Включений в санкційні списки США і Євросоюзу через позицію по Криму (курирував в уряді Росії питання, пов'язані з тимчасово окупованою Республікою Крим та Севастополем), з березня 2014 року зафіксований на сайті "Миротворець".

Про відставку Суркова говорили давно але ці чутки з завидною постійністю спростовувалися, і він продовжував займатися проросійські сили в "ДНР" і "ЛНР". На саміті нормандської четвірки в Парижі він представляв Росію і , опосередковано, пропроссийские сепаратистські сили Донбасу.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про те, що під час переговорів нормандської четвірки в Парижі представники Кремля вели себе емоційно і некомпетентно, передає прес-служба МВС.

"У пана Суркова (помічник президента РФ, - ред.) здали нерви, він там кинув папери на стіл і кричав: "ми так не домовлялися". Вони запропонували розводити і далі війська. Куди розводити? У Мар'їнці? Де кожен метр политий кров'ю. І відвід означає здачу наших позицій на кілометри. Або в Широкіно, де ми стали так, щоб убезпечити Маріуполь? Це нісенітниця. Ми чітко дали зрозуміти, гуманітарні коридори – добре, тому що людям треба дати можливість їздити без черг", - сказав Аваков.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі