Росія планує нарощувати бойовий потенціал Чорноморського флоту в Севастополі

Поділитися
© 195.234.96.37
Російські адмірали розраховують отримати можливість заводити в Севастополь нові кораблі. Український міністр оборони утримався від конкретизації термінів укладення угоди.

Росія розраховує укласти угоду з Україною про порядок модернізації Чорноморського флоту в Криму до кінця 2012 року, заявив під час святкування Дня ВМФ Росії в Севастополі командувач флотом контр-адмірал Олександр Федотенков, повідомляє Українська служба Бі-бі-сі.

«Зараз ми продовжуємо переговори щодо конкретизації угоди, яка доповнює угоду 1997 року щодо поділу Чорноморського флоту. Формування цього документу вступило у завершальну фазу. Ми розраховуємо підписати угоду до кінця року. Вона надасть нам можливість заводити до Севастополя нові кораблі», - сказав командувач.

Федотєнков також заявив, що російська сторона планує "нарощування бойового потенціалу як у Новоросійській базі, так й у Севастополі".

Російський воєначальник також підтвердив, що перший новозбудований корабель має прибути до Севастополя у 2014 році.

У свою чергу міністр оборони України Дмитро Саламатін утримався від конкретизації термінів укладання угоди, відповівши, що "переговори тривають, ми прагнемо підготувати угоду".

Переговори про модернізацію російських озброєнь у Криму тривають майже 10 років.
Український МЗС наполягає, що будь-яка заміна має проводитись з дозволу України, а також за принципом "тип на тип" і "клас на клас". Натомість російська сторона прагне збільшити потужності свого угруповання у регіоні.

Як повідомляло ZN.UA, в кінці 2011 року угода з модернізації ЧФ РФ була одним з елементів обширного пакету домовленостей, які обговорювалися з Києвом і Москвою, які передбачають зниження ціни на газ для України. !zn

Читайте також:

Україна перешкоджає збільшенню військової потужності Чорноморського флоту, - російський адмірал

Більшість українців не хочуть бачити Чорноморський флот у Севастополі

Путін: Росія не планує виводити флот з Севастополя

Росія посилить Чорноморський флот шістьма підводними

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі