Ізраїль: Москва запропонувала Башару Асаду політичний притулок

Поділитися
© Stephanie Pierce
Віце-прем'єр Ізраїлю заявив, що Росія та Іран готові прийняти Асада в разі його повалення.

Росія запропонувала президенту Сирії Башару Асаду політичний притулок у разі повалення його режиму. Про це в інтерв'ю ізраїльським ЗМІ повідомив екс-глава ізраїльського генштабу, віце-прем'єр-міністр Ізраїлю Моше Яалон.

«На даний момент Асада підтримують Іран, «Хізбалла», а також Росія і Китай. Ця підтримка продовжує дні його правління. Але у кінцевому етапі...йому доведеться піти. Якщо Асад уникне замаху, на нього чекає вигнання - Росія вже запропонувала йому політичний притулок», - заявив він.

За словами ізраїльського віце-прем'єра, Іран також запропонував Башару Асаду переїхати у Тегеран.

«Ситуація у Сирії стала незворотною. Щодня кровопролиття підриває легітимність Асада. Влада і опозиція ведуть війну не на життя, а на смерть. До висновку про неминучість повалення сирійського режиму прийшли як Туреччина, так і Ліга арабських держав, які підтримали опозицію, зрозумів це і ХАМАС, що залишив Дамаск, не кажучи вже про країни Заходу», - зазначив Моше Яалон.

Колишній начальник ізраїльського генштабу зазначив, що в Сирії фактично йде сутичка між двома релігійними групами - алавітами і сунітами (Асад належить до алавіської меншини, яка довгі роки править країною).

Як відомо, Башар Асад очолює Сирію з 2000 року. У березні 2011 року на хвилі нестабільної політичної ситуації у країнах Близького Сходу в Сирії почалася хвиля антиурядових виступів, які придушувалися владою. За даними ООН, з моменту початку конфлікту його жертвами стали від 5 до 6 тис. осіб.

Зазначимо, що Росія і Китай 4 лютого наклали вето на резолюцію Ради Безпеки ООН щодо Сирії, спрямовану на припинення бойових дій у цій країні. Решта 13 членів Ради, включаючи США, Францію і Великобританію, проголосували за резолюцію. !zn

Читайте також:

Сім'я президента Сирії намагалася втекти з країни

Генсек ООН закликав президента Сирії «припинити вбивати»

Президент Сирії погрожує Ізраїлю ракетними ударами

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі