Розенко показав кандидатів, яких Зеленський пропонує призначити очільниками ОДА

Доповнено
Поділитися
Розенко показав кандидатів, яких Зеленський пропонує призначити очільниками ОДА Раніше Зеленський звільнив 18 очільників ОДА © прес-служба Володимира Зеленського
Загалом у переліку вісім осіб.

Віцепрем'єр-міністр Павло Розенко оприлюднив на своїй сторінці у Facebook перелік кандидатів, яких Офіс президента Володимира Зеленського пропонує призначити очільниками обласних держадміністрацій в деяких областях. Ці кандидатури уряд розгляне на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів.

"Сьогодні на засідання Уряду від Адміністрації Президента будуть внесені наступні кандидатури на посади глав ОДА", - написав Розенко.

Очільником голови Донецької ОВЦА Зеленський пропонує призначити Павла Кириленка. Він з 2008 року обіймав посади помічника прокурора, прокурора відділу, заступника прокурора, прокурора прокуратури та начальника слідчого управління прокуратури. У вересні 2017 року Кириленко став військовим прокурором Ужгородського гарнізону Західного регіону України.

Павло Кириленко
Павло Кириленко
Військова прокуратура Західного регіону

Головою Закарпатськї ОДА може стати Ігор Бондаренко, який є власником кондитерських та мукачевським бізнесменом.

Ігор Бондаренко
Ігор Бондаренко

На посаду голови Київської ОДА запропонували Михайла Бно-Айріяна, який у 2015-2016 роках був начальником управління європейської інтеграції Міністерства енергетики та вугільної промисловості. Обіймаючи вказану посаду Бно-Айріян координував роботу відомства на міжнародному напрямку, питання євроінтеграції. Він також займався координацією зобов'язань в рамках Енергетичного Співтовариства. З квітня 2018 року він став заступником директора ДП "НЕК "Укренерго" з комунікацій та міжнародного співробітництва.

Михайлj Бно-Айріян
Михайлj Бно-Айріян
hubs.ua

Головою Лугансьої ОВЦА може стати Віталій Комарницький, ректор Луганського державного університету внутрішніх справ та колишній член "Партії регіонів".

Віталій Комарницький
Віталій Комарницький
lduvs.edu.ua

Очільником Львівської ОДА можуть призначити Маркіяна Мальського, який є керівником Західноукраїнської філії адвокатського об'єднання Arzinger та почесним консулом Австрії у Львові. Після Революції Гідності у 2014 році Мальський відмовився бути начальником Дербержавної фіскальної служби у Львівській області.

Маркіян Мальський
Маркіян Мальський
lviv.depo

На посаду голови Одеської ОДА запропонували Андрія Андрейчикова, який очолює громадську організацію "Асоціацію вторинних металів та ресурсів". Окрім того, прізвище кандидата є серед засновників Кілійської фірми "Мисливець-2007". Також засновниками фірми є Сергій Кушнір - соратник терориста-втікача Ігоря Маркова, засуджений за спробу проросійського повстання бізнесмен Дмитро Череп та колишній народний депутат Олексій Козаченко.

Очолити Херсонську ОДА може Юрій Гусєв. Він у 2014-2016 роках був заступником міністра оборони.

Юрій Гусєв
Юрій Гусєв
Юрий Гусев/Facebook

Обійняти посаду голови Черкаської ОДА може Ігор Шевченко - бізнесмен, який має нерухомість в Російській Федерації.

Ігор Шевченко
Ігор Шевченко
Соцмережі

Раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський звільнив 15 голів обласних державних адміністрацій: Чернігівської, Хмельницької, Херсонської, Тернопільської, Сумської, Полтавської, Одеської, Миколаївської, Львівської, Кіровоградської, Київської, Івано-Франківської, Запорізької, Закарпатської та Волинської. У 12 з цих областей глав звільнили, а в Одеській, Полтавській та Херсонській, де раніше були в.о. очільників ОДА, вони усунені.

Пізніше Зеленський звільнив керівників Рівненської, Житомирської та Черкаської облдержадміністрацій.

Зазначимо, що за законом голів місцевих державних адміністрацій призначає на посаду президент за поданням Кабінету міністрів на термін повноважень глави держави. У разі обрання нового президента голови місцевих держадміністрацій виконують свої повноваження до призначення нових голів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі