Очільник Запоріжжя Куртєв звинуватив Федорова у «заколоті» і звернувся до Зеленського

Поділитися
Очільник Запоріжжя Куртєв звинуватив Федорова у «заколоті» і звернувся до Зеленського © Колаж, ZN.UA
Він стверджує, що владу у місті хочуть захопити «проросійські сили».

Виконуючий обов’язки міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв заявив, що очільник місцевої ОВА Іван Федоров прагне зробити «політичний переворот» в обласному центрі.

Відповідне звернення до президента України Володимира Зеленського він опублікував у своєму Telegram-каналі. За його словами, Федоров прагне «захопити одноосібну владу в місті» і тому тисне на депутатів.

«Федоров кулуарно збирає підписи із заборонених проросійських партій, вдається до підкупу та тисне на органи місцевого самоврядування так, щоб коаліція більшості у міській раді Запоріжжя складалася саме з партії Шарія, ОПЗЖ, підконтрольної Медведчуку, та сателіта ПП Оппоблок – «Єднання», підконтрольного проросійському Новінському», ‒ зазначається у зверненні Куртєва.

Посадовець апелював до законодавства України, яке, з його слів, порушує Федоров.

Також Куртєв поскаржився, що голова ОВА «безпідставно звинувачує» його у незаконних діях на посаді секретаря міської ради. Він додав, що для «заколоту» Федоров також начебто долучив колишню керівницю фракції «Слуга народу» у міській раді Запоріжжя Регіну Харченко.

У зв’язку з цим Куртєв попросив Зеленського «врегулювати ситуацію» та утворити Запорізьку міську військову адміністрацію, щоб обласний центр «залишився підконтрольним Україні і проросійські сили не диктували в ньому російські наративи».

Конкретні факти в опублікованому зверненні він не вказав, але з документу видно, що додатки складають 14 аркушів.

На момент публікації голова Запорізької ОВА Іван Федоров та президент Володимир Зеленський ситуацію не коментували.

Нагадаємо, перед призначенням на посаду голови ОВА у лютому 2024 року, Іван Федоров був міським головою Мелітополя, який нині окупований російськими військами.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі