Рябошапка вважає, що позачергові вибори пройдуть за чинним законом

Поділитися
Рябошапка вважає, що позачергові вибори пройдуть за чинним законом У Зеленського вважають, що позачергові вибори все-таки пройдуть за чинним законом © Міністерство юстиції України
Одна половина обиратиметься за партійними списками, а інша – за мажоритарною системою, сказав заступник глави АП.

Дострокові парламентські вибори пройдуть за старим законодавством, тобто за змішаною виборчою системою, вважає заступник голови адміністрації президента Володимира Зеленського Руслан Рябошапка.

"Позачергові вибори, очевидно, проходитимуть за тим законом, який сьогодні є чинним: половина парламенту обиратиметься за партійними списками, а інша половина – за мажоритарною системою", - сказав він журналістам.

Відповідаючи на питання про те, чи є ще варіанти змінити виборче законодавство, Рябошапка сказав: "Якщо сьогодні до кінця дня приймуть законопроект (про внесення змін у закон про вибори), тоді варіанти є".

Він також зазначив, що указ про розпуск Верховної Ради і дострокові вибори підписано, але дата оприлюднення зараз невідома.

Сьогодні депутати відмовилися включити до порядку денного позачергового засідання парламенту два законопроекти про внесення змін у закон про вибори народних депутатів (президентський та альтернативний), а також законопроект про внесення змін у закон про публічні закупівлі. Проектом президентського закону передбачається пропорційна система за закритими списками і зниження прохідного бар'єру в Раду до 3%.

Зазначимо, що відповідно до законодавства, з моменту, коли указ президента про розпуск Верховної Ради набуде чинності, змінювати виборче законодавство заборонено. Таким чином, швидше за все, наступні вибори Верховної Ради пройдуть за чинною змішаною системою.

21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради й призначення позачергових виборів на 21 липня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі