Саакашвили отримав від Курченка $ 0,5 млн на організацію своїх мітингів - Луценко

Відео
Поділитися
Саакашвили отримав від Курченка $ 0,5 млн на організацію своїх мітингів - Луценко Саакашвілі домовлявся з Курченком через посередника © president.gov.ua
Генпрокурор заявив, що Саакашвілі тісно співпрацював з оточенням Януковича.

Колишній губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі вступив у змову Сергієм Курченком і за його гроші організовував ряд акцій в Україні, метою яких було дестабілізувати ситуацію в країні. Зокрема мова йде про щонайменше 0,5 мільйона доларів США. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко на брифінгу в Києві 5 грудня.

"Я сьогодні оприлюднюю першу частину операції СБУ та ГПУ щодо зриву плану реваншу про кремлівських сил в Україні. Вона стосується співпраці ряду політиків, в першу чергу Міхаіла Саакашвілі, з членами організованого злочинного угрупування Януковича, в першу чергу Сергія Курченка, за гроші яких М. Саакашвілі та наближені до нього особи проводили фінансування ініційованих ними акцій протесту, метою яких було захоплення державної влади в Україні і сприяння членам ЗОУ Януковича-Курченка у зупинення проти них кримінального переслідування та відновлення контролю над активами", - сказав Луценко.

За його словами, Саакашвілі домовлявся з Курченком через свого посередника Сиверіона Дангадзе. Саме Дангадзе у Москві звернувся до Курченка з пропозицією фінансувати діяльність Саккашвілі в Україні в обмін на просування в майбутнього і його інтересів.

"Ми зафіксували отримання з російського боку до оточення Саакашвілі 0,5 млн доларів США, які було вручені Сиверіону Дангадзе", - додав Луценко.

За його словами, з СБУ і Генпрокуратурою співпрацювали кілька українців, які перебували в Москві, і в результаті українські правоохоронці отримали аудіо- та відеоматеріали з доказами фінансування Саакашвілі з боку Курченка і координацію з Федеральною службою безпеки РФ.

"Це дозволило нам сьогодні оприлюднити аудіо- та відеодокази фінансування діяльності Саакашвілі з боку Сергія Курченка та інших членів злочинної організації, безпосередньо пов'язаної з Федеральною службою безпеки Російської Федерації", - сказав Луценко і оприлюднив аудіозапис Дангадзе з довіреною особою Курченка про заплановані політичні акції за участю М. Саакашвілі і можливості їх фінансування.

Читайте також: Біля будинку Саакашвілі в Києві почалися сутички активістів з поліцією

Нагадаємо, у неділю, 3 грудня у столиці пройшов ініційований лідером партії "Рух нових сил" Міхеілом Саакашвілі "Марш за імпічмент".

У вівторок, 5 грудня, до екс-голови Одеської ОДА, лідеру партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі прийшли правоохоронці.

Пізніше політика затримали на даху будинку, на вулиці Костьольній. Йому вручили підозру про сприяння поваленню державного режиму. Після затримання політика посадили в машину і відвезли. У правоохоронних органах розповіли про те, що Саакашвілі готується підозра і надалі буде обрано запобіжний захід.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Дивіться спецтему: Затримання Саакашвілі
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі