Саакашвілі затримали у зв'язку з підозрою, що його команду фінансує Курченко - БПП

Поділитися
Саакашвілі затримали у зв'язку з підозрою, що його команду фінансує Курченко - БПП У квартирі Саакашвілі провели обшуки
Політику висунули підозру за статтею "сприяння учасникам злочинних угруповань", заявили в СБУ.

Обшуки у лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі та його затримання пов'язане з підозрою, що його команду фінансував біглий бізнесмен Сергій Курченко, заявив глава фракції БПП у Верховній Раді Артур Герасимов.

"Обшуки, про які ми сьогодні всі читали, відбуваються у зв'язку з тим, що є обґрунтовані підозри, що команда Саакашвілі фінансувалася представниками команди Януковича, зокрема Курченка", - заявив Герасимов з трибуни парламенту.

Як повідомила прес-служба СБУ, політику висунули підозру за ч. 1 ст. 256 КК (сприяння учасникам злочинних угруповань).

Читайте також: Біля будинку Саакашвілі в Києві почалися сутички активістів з поліцією

Нагадаємо, у неділю, 3 грудня у столиці пройшов ініційований лідером партії "Рух нових сил" Михеілом Саакашвілі "Марш за імпічмент".

У вівторок, 5 грудня, до екс-голови Одеської ОДА Михеіла Саакашвілі прийшли правоохоронці. При цьому, як повідомило інформагентство "УНІАН", обшуки проводяться в рамках справи про фінансування мітингів, організованих партією Саакашвілі в Києві, представниками колишньої влади.

Речник СБУ Олена Гітлянська пояснила, що обшук у квартирі Саакашвілі проводила Генеральна прокуратура України спільно зі спецпідрозділом СБУ, яке супроводжувало співробітників ГПУ.

Пізніше політика затримали на даху будинку, на вулиці Костьольній. Йому вручили підозру про сприяння поваленню державного ладу. Після затримання Саакашвілі посадили в машину і повезли. У правоохоронних органах розповіли про те, що йому надалі буде обрано запобіжний захід.

Нагадаємо, що у травні прокуратура погодила повідомлення про підозру Курченку, оголосила його у державний розшук та надала дозвіл на затримання для доставки до суду з метою обрання запобіжного заходу.

Прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом створення злочинної організації та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах при реалізації 800 тисяч тонн нафтопродуктів у так званій "схемі Курченка".

Наголошується, що Курченко підозрюють у скоєнні низки злочинів – створенні злочинної організації, ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, зловживанні службовим становищем, легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом та ін.

Поділитися
Дивіться спецтему: Затримання Саакашвілі
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі