Садовий не вноситиме понад мільйон гривень застави

Поділитися
Садовий не вноситиме понад мільйон гривень застави Садовий подав апеляцію на 1 млн гривень застави © Андрій Садовий / Facebook
Мер Львова подав апеляцію на обраний судом запобіжний захід.

Мер Львова Андрій Садовий, якого правоохоронці підозрюють у зловживанні владою під час операцій із землею, оскаржив обраний судом запобіжний захід – понад мільйон гривень застави.

"Ми подали апеляцію. Це рішення не було складним, бо за весь час роботи міським головою, я не раз переконався, що за справедливість треба боротись. Успішний Львів завжди буде комусь кісткою в горлі, але нам своє робити", - пише він у своєму Facebook.

Оскаржувати заставу для Садового планувала й Спеціалізована антикорупційна прокуратура, яка просить збільшити її до 50 мільйонів гривень.

Як повідомлялося, Андрія Садового підозрюють у зловживаннях під час операцій із земельними ділянками на території Рясно-Руської сільської ради Львівської області, які завдали державі збитків на суму понад 93,5 млн гривень.

21 листопада прокурори САП вручили Садовому офіційну підозру у зловживанні владою. 27 листопада Вищий антикорупційний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави та зобов'язав міського голову Львова прибувати до детектива, прокурора, слідчого чи суду на кожну вимогу.

Львів планував побудувати великий індустріальний парк площею майже 25 га в мікрорайоні Рясне-2 ще в 2016 році. Того ж року Генпрокуратура порушила кримінальне провадження за фактом продажу 20 га землі керуючій компанії СТР (дочірня компанія голландського гіганта нерухомості виробничого призначення в країнах Центральної і Східної Європи), звинувативши міську владу в тому, що ціна суттєво занижена. Наприкінці 2017 року Садовий заявив, що ЛМР і Рясно-Руська сільрада "знайшли порозуміння і компроміс у питанні погодження меж". Питання повинні були затвердити міська і сільська ради, а потім ВРУ, але остання його не розглядала.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі