СБУ попередила про можливі зіткненнях у Києві на мітингах 18 травня

Поділитися
СБУ попередила про можливі зіткненнях у Києві на мітингах 18 травня
Правоохоронні органи закликають не піддаватися на провокації і уникати фізичних зіткнень під час політичних акцій у Києві 18 травня.

СБУ попередила про зацікавленість окремих політичних лідерів і активістів використовувати проведення акцій 18 травня для провокування фізичних зіткнень.

"Інформація, що надходить до правоохоронних органів, свідчить про зацікавленість окремих політичних лідерів і активістів використовувати проведення багатолюдних акцій для провокування фізичних сутичок між політичними опонентами, інспірації порушень громадського порядку, інших протиправних проявів з метою популяризації власних політичних сил, навіть шляхом заподіяння шкоди життю і здоров'ю громадян та міжнародному іміджу України", - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

У СБУ попередили, що правоохоронні органи будуть реагувати на кожен протиправний вчинок, незалежно від приналежності правопорушників до тієї чи іншої політичної сили.

"За вчинення протиправних дій винні особи будуть нести передбачену законодавством кримінальну та адміністративну відповідальність", - підкреслили в Службі безпеки.

Нагадаємо, 18 травня в Києві відбудеться ряд мітингів та акцій протесту, організованих різними політичними силами і громадськими організаціями. Згідно з поданими до КМДА заявками, у заходах візьмуть участь більше ста тисяч осіб.

Найбільш численними будуть акції Партії регіонів (антифашистський марш) - заявлено 50 тисяч людей, і опозиційних партій "Батьківщина", УДАР і "Свобода" (фінальна акція "Вставай, Україно!") - заявлено 30 тисяч людей.

Раніше стало відомо, що опоненти домовилися розвести свої акції в часі, щоб уникнути інцидентів. Так, мітинг опозиції на Європейській площі повинен закінчиться о 12:15, а акція регіоналів там же розпочнеться о 13:00. !zn

Читайте також:

Регіонали впевнені, що сутичок з опозицією 18 травня не буде

ДАІ пообіцяла пропустити в Київ автобуси з учасниками мітингів

На марші опозиції і ПР в Київ стягнуть досвідчених бійців внутрішніх військ, - "Свобода"

У Києві рух обмежать по Московському мосту, мосту Патона, в центрі та на виїзді зі столиці

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі