Шмигаль розповів, чи будуть скасовані місцеві вибори чере коронавірус

Доповнено
Поділитися
Шмигаль розповів, чи будуть скасовані місцеві вибори чере коронавірус © Денис Шмигаль Facebook
Уряд сподівається на те, що зможе керувати адаптивними механізмами карантину ефективно.

Якщо в Україні будуть підстави для введення повного карантинного обмеження, то ми будемо змушені перенести вибори. Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив під час пресконференції за підсумками ста днів роботи уряду.

"Поки ми плануємо проведення цих виборів. Світ живе в умовах невизначеності, в умовах коронакризи. Якщо в Україні будуть підстави для введення повного карантинного обмеження, то, напевно, ми будемо змушені перенести ці вибори", - сказав він.

Шмигаль також зазначив, що поки уряд сподівається на те, що зможе керувати адаптивними механізмами карантину досить ефективно, і це дасть можливість провести в жовтні місцеві вибори.

Читайте також: Титулована норвезька біатлоністка завершила кар'єру

Раніше повідомлялося, що місцеві вибори заплановані на осінь 2020 року. Восени також будуть відразу проходити вибори мерів, обласної та районної рад, а також вибори в територіальну громаду, відповідно виборцю необхідно необхідно буде поставити 4-5 галочок в бюлетені.

Як писало ZN.UA в Україні паралельно із завершенням першого етапу децентралізації парламент також готує жорстку партизацію місцевих виборів, пише в своїй статті для ZN.UA Інна Ведернікова. Зокрема, в парламенті зараз ведуться переговори щодо змін у Виборчий кодекс, які знизять бар'єр для громад нижчого рівня, коли мажоритарка залишиться тільки у дрібних громадах з населенням до 10-15 тисяч чоловік.

Які права отримав Кабмін в результаті прийняття закону, що дозволяє закінчити процес об'єднання громад? Скільки буде громад в Україні? Яка буде їх конфігурація? Що переможе - логіка чи хаос? Відповіді на ці та інші питання ви знайдете в матеріалі Інни Ведернікової "Хвацько покраємо країну на квадратики" для ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі