Сина Азарова можуть судити в Італії за хабарі і створення фірми для відмивання грошей

Поділитися
Сина Азарова можуть судити в Італії за хабарі і створення фірми для відмивання грошей Син Азарова може виявитися тією самою "ниточкою"
Якщо судове переслідування відбудеться, воно торкнеться і українського екс-прем'єр-міністра

Родина Азарових може піддатися судовому переслідуванню за хабарі і відмивання грошей. Причому, притягнуть їх не в Україні, а в Італії і почнуть з сина екс-прем'єра.

Прокуратура італійського Мілана просить притягнути до відповідальності сина екс-прем'єра Миколи Азарова Олексія Азарова за створення фіктивної фірми і відмивання грошей, які родина Азарових отримала в якості хабара від Андрія Клюєва за призначення його віце-прем'єром.

Про це повідомляється у друкованій версії італійської газети Corriere della Sera, передає Громадське.

У матеріалах справи йдеться, що у 2012 році італійська фірма придбала дві "шикарні" вілли на Сардинії - у такий спосіб родина Азарових відмила майже 18 мільйонів доларів.

Зазначені гроші Микола Азарова, за даними українського слідства, отримав від Андрія Клюєва у 2010 році за призначення останнього на посаду віце-прем'єра.

Цю інформацію італійські правоохоронці отримали від Генпрокуратури України, а також завдяки слідчим діям, проведеним на Кіпрі, в Австрії, Ліхтенштейні та Німеччині під координацією "Євроюсту".

У обвинуваченні, сформульованому італійським прокурором Адріано Скудьєрі разом з італійською фінансовою поліцією, йдеться, що у 2010 році Андрій Клюєв отримав пропозицію від тодішнього прем'єра Миколи Азарова "купити" посаду віце-прем'єра за хабар у вигляді оборудки з нерухомістю на суму 17 мільйонів 775 тисяч доларів.

Частина цих незаконних грошей, які походили з кіпрської фірми Aspelta Trading Limited, згодом надійшли на рахунки австрійської фірми Garda Handels Und Beteiligungs Gmbh - керівником цієї фірми був австрійський посередник Фрідріх Бубла, який є довіреною особою родини Азарових.

У жовтні 2012 року ця австрійська фірма викупила акції фіктивної італійської компанії-"пустишки" під назвою Agosto 2012 Srl. У листопаді 2012-го та серпні 2013-го цю фірму використали для купівлі двох вілл на Сардинії - у місцевості Гольфо ді Марінелла провінції Ольбія.

Як додає газета, ці вілли спочатку були арештовані слідчими, потім їх звільнили на запит австрійця Бубла, але зараз їх знову взяли під арешт.

Нагадаємо, 6 березня 2014 року ЄС запровадив санкції проти 18 громадян України, підозрюваних у незаконному привласненні державних коштів і причетності до порушень прав людини. Серед них є й екс-прем'єр Микола Азаров.

Нагадаємо, у кінці 2018 року у Генеральній прокуратурі заявили, що незважаючи судове рішення про зняття санкцій з екс-прем'єра Миколи Азарова, його активи в Україні і за кордоном перебувають під арештом в рамках кримінальних справ.

"Практично всі виявлені активи колишніх високопоставлених чиновників (оточення) часів Януковича, в тому числі Азарова, арештовані в рамках відповідних кримінальних проваджень як в Україні, так і за кордоном. Арешт згаданих активів у кримінальних проваджень триватиме незалежно від дії адміністративних санкцій ЄС і Швейцарії", - написав офіційний представник ГПУ Андрій Лисенко на своїй сторінці в Facebook у четвер, 20 грудня.

Лисенко зазначив, що активи можуть бути повернуті в Україну після вступу в законну силу відповідних рішень суду.

Він також запевнив, що скасування судом рішень Ради ЄС про розширення санкцій відносно окремих осіб не впливає на діючий санкційний режим Євросоюзу.

За даними ГПУ, адміністративні санкції ЄС діють щодо 13 українських колишніх високопоставлених чиновників, Швейцарії - відносно 18-ти.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі