Скандал на окрузі №210: ЦВК ліквідувала окружну комісію та сама визначить результати

Поділитися
Скандал на окрузі №210: ЦВК ліквідувала окружну комісію та сама визначить результати © novostipmr.com
Під будівлею ОВК сьогодні відбулись сутички.

Центральна виборча комісія припинила повноваження окружної комісії №210 в Чернігівській області, оскільки вона не надала протокол з результатами голосування до 12:00 16 серпня, як того вимагала ЦВК, повідомила комісія в п'ятницю пообіді.

На засіданні 15 серпня ЦВК прийняла рішення про зобов'язання ОВК №210 розглянути питання про внесення змін до встановлених підсумків голосування виборців в цьому окрузі відповідно до рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 14 серпня. ОВК мала скласти відповідний протокол про підсумки голосування в цьому окрузі з поміткою "Уточнений" та доставити його до ЦВК не пізніше 12 години 16 серпня, однак це рішення виконано не було.

"Відтак, ЦВК встановила грубе порушення зазначеною окружною виборчою комісією Конституції та законів України, що полягає у бездіяльності щодо виконання нею визначеного Законом України "Про вибори народних депутатів України" та рішенням Комісії від 15 серпня 2019 року обов'язку встановити підсумки голосування в ОВО № 210 з урахуванням відповідного судового рішення, та достроково припинила повноваження всього її складу", - повідомили у ЦВК.

Також комісія звернулась до Національної поліції України "для забезпечення збереження виборчої документації зазначеної ОВК до сформування її нового складу та реагування згідно з законом".

Водночас, 16 серпня біля будівлі окружної комісії №210 зібралися молодики у масках,а на поверх, де засідала комісія, кинули димову шашку.

Згідно з даними сайту ЦВК, на окрузі №210 самовисуванець Коровченко перемагає іншого самовисуванця Бориса Приходька на 98 голосів. Однак Центрвиборчком зобов'язав перерахувати голоси на цьому окрузі, а згодом зобов'язав ОВК перевірити повторний підрахунок голосів.

Нагадаємо, Шостий апеляційний адміністративний суд 14 серпня залишив без змін рішення Чернігівського окружного адмінсуду від 10 серпня про визнання протиправними дій ОВК округу №210 щодо складання протоколу цієї комісії з позначкою "Уточнений", складеного нею 6 серпня, і зобов'язав цей окружком визнати недійсним голосування на виборчій дільниці №740243 зазначеного округу №210.

Згідно з інформацією на сайті ЦВК, за результатами підрахунку голосів виборців в окрузі №210 переміг самовисуванець Сергій Коровченко, за якого віддали свої голоси 21,23% виборців (16 тис. 536 голосів). Його найближчий конкурент, самовисуванець Борис Приходько заручився підтримкою 21,11% виборців (16 тис. 438 голосів).

Між тим 12 серпня Чернігівський окружний адміністративний суд розглянув позов Приходько і зобов'язав окружну виборчу комісію в цьому окрузі визнати недійсним голосування на ділянці №740243 в геріатричному пансіонаті.

14 серпня Велика палата Верховного суду залишила без задоволення апеляційну скаргу кандидата в народні депутати Приходько на рішення Касаційного адмінсуду, яким позивачу відмовлено в задоволенні його вимог про визнання протиправною бездіяльності ЦВК.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі