"Слуга" Холодов пригрозив "Схемам" судом через розслідування його цигаркового бізнесу

Поділитися
"Слуга" Холодов пригрозив "Схемам" судом через розслідування його цигаркового бізнесу © Радіо Свобода
Депутат каже, що продав компанію ще рік тому, але вона досі зареєстрована в його маєтку.

Народний депутат від "Слуги народу" Андрій Холодов пригрозив судом журналістам програми "Схеми", в якому йдеться про зв'язок депутата з тютюновим бізнесом та його лобіювання у Раді правки для покращення бізнесу.

"Порада для Радіо Свобода щодо порушень, які вони виявили з чеками в точках продажу та щодо порушень у веденні бізнесу – зверніться, будь ласка, в правоохоронні органи з доказами, адже саме проти таких випадків ми зараз і ведемо боротьбу. Як і я звернусь до суду з позовом на Радіо Свобода за наклеп", - написав Холодов на своїй Facebook-сторінці.

Також депутат заявив, що продав кіпрську компанію, на яку заведений цей бізнес, "іншому власнику" ще в 2018-му, втім не розповів, кому саме.

"Впущений факт продажу компанії. "Схеми" (навмисне чи ні) наплутали з датою продажу кіпрскої компанії іншому власнику, який довгий час просто не робив перереєстрацію адреси, що все їх розслідування зводить до нуля. Домовленість про продаж була ще в 2017-му, в 2018 з власників вийшли, що видно в реєстрі. Ще задовго до моєї політичної кар'єри і навіть (що важливо!!) контрактів, які зараз дійсні, за всіма тими мафами за конкурсом, про які йдеться в розслідуванні", – написав депутат.

Водночас "Схеми" запевняють, що такі заяви Холодова не відповідають дійсності, адже журналісти не оминали цей факт у розслідуванні і нічого не плутали.

"З 2018 року родина Холодова справді переоформила бізнес на іншого власника, номінального. Засновником фірми Reineweg LTD, на яку записана мережа столичних кіосків, замість дружини Холодова став кіпріот Гіоргос Лантас – це юрист, який крім цього бізнесу фігурує також у майже сотні інших кіпрських компаній. При цьому, і після реєстрації на номінального власника фірма залишалась прописаною у маєтку Холодова в Лімасолі, аж до обрання його у Раду", - зазначили журналісти.

У розслідуванні, оприлюдненому 13 листопада, журналісти вказують, що родина депутата Холодова має стосунок до повного циклу дистрибуції цигарок – від оптової закупівлі у виробників (через фірму "Сіті Трейдінг Компані"), розповсюдження цих партій в кіоски (власник кіосків – "Київ Маркет Солюшн"), та роздрібного продажу у цих кіосках через дві фірми ("Віктрум" та "Інтертабако")". За їхніми словами, цей бізнес ретельно замаскований за підставними власниками та неіснуючими адресами реєстрації цих фірм, та зрештою виведений на Кіпр. У свою чергу Холодов неодноразово заявляв, що не має жодного інтересу до тютюнового бізнесу.

У жовтні Верховна Рада ухвалила законопроект №1049 з правкою №8, якою змінюється формула перерозподілу прибутків між різними учасниками ланцюжка з торгівлі цигарками. Зокрема, збільшується маржа заробітку для оптових і роздрібних продавців тютюнових виробів. У коментарі "Схемам" депутат спершу довго робив вигляд, що не може пригадати, про яку правку йдеться, згодом нібито не міг зрозуміти запитання, чи має його родина у власності мережу кіосків на зупинках.

"Схеми" також тричі звертались до Холодова з проханням про окреме інтерв'ю, проте він відмовив.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі